Na današnji obravnavi v sojenju Silvu Drevenšku je pričala tudi zdravnica, ki je pri obdolžencu opazila težave z alkoholom. Oče z obtoženim ni bil v stiku že sedem let, stric pa ga je redno obiskoval in se z njim slišal tudi na dan tragičnega zločina.

Pravosodni policisti so Silva Drevenška na Ptuj pripeljali s 30-minutno zamudo. Proti sodišču je stopal z vklenjenimi rokami in nogami.

Kmalu za tem, ko je v sodni dvorani sedel na zatožno klop, je pred sodiščem pričala pediatrinja sina obtoženca.

»Povedala je, da hujše travme za otroka ne more biti, kot v konkretnem primeru za mojega klienta. Tega malega sina, ki je pač gledal umor dedka in babice in ga na nek način poskušal tudi preprečiti,« je povedal odvetnik Daniel Planinšec, ki v sojenju kot oškodovanca zastopa sina in brata umorjene.

Želela preprečiti uresničitev groženj, bala se je zase in svoje starší

Pediatrinja je decembra lani tudi dvakrat poklicala umorjeno partnerko in svetovala zdravljenje alkoholizma Drevenška. Ta jo je namreč v času nadomečanja svojega zdravniškega kolega kontaktiral, da je 'totalno uničen' in da si želi takojšne obravnave.

Nekaj tednov pred tragičnim dogodkom se je umorjena partnerka obrnila tudi na znanko in jo spraševala o možnostih zdravljenja odvisnosti od alkohola.

»Prijateljica pokojne je dejansko psihiatrinja in tudi zaposlena v psihiatrični bolnišnici v Ormožu, ki je povedala, da je šlo prvenstveno pokojni Mojci za to, da se ne bi kakorkoli uresničile grožnje. Ona se je bala zase in za svoje starše,« je dejal Planinšec.

Kljub temu da sta zdravnici, sta le priči in ne izvedenki

Drevenškov odvetnik Andrej Kac pa je poudaril, da sta bili obe zdravnici zaslišani le kot priči in nista podali psihiatričnih zaključkov v zvezi z obtoženim.

»Nista podali mnenja, nista psihiatrinji. Bili sta priči, ki sta neposredno izpovedali, kaj sta o zadevi sami zaznali,« je po obravnavi dejal Kac.

Drevenšek stricu pogosto potarnal, da je v stiski

Stric obtoženega je pričal, da je bil pogosto v stiku s svojim nečakom. Ocenil ga je kot odličnega očeta in pojasnil, da ni opazil, da bi imel težave z alkoholom.

Pogosto pa mu je obtoženi potarnal, da je v stiski in da naj bi Lešnikovi zoper njega nekaj naklepali.

Zadnjič je z njim govoril tudi zjutraj na dan tragičnega dogodka, ko Drevenšek naj ne bi kazal znakov alkoholiziranosti.

Ključni dokaz naj bi bilo izvedeniško mnenje psihiatra

Oče zaslišanega, ki s svojim sinom ni bil v kontaktu že od leta 2014, je ob koncu pričanja začel sam potavljati vprašanja tožilstvu in sodniku in se razburjal, češ da so pri svojem delu pristranski.

Šele napoved, da ga bodo iz sodne dvorane odstranili varnostniki, je ustavila manjši incident.

Po mnenju zastopnika obtoženega bo ključni dokaz izvedeniško mnenje psihiatra, ki bo predstavljeno na obravnavi v začetku oktobra.

Starejše novice