Slika je simbolična.
Policijska uprava Maribor poroča o dogajanju v preteklem dnevu.

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 271 klicev, od tega 107 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 15 kaznivih dejanj,

  • 23 prometnih nesreč I. kategorije,

  • eno prometno nesrečo II. kategorije,

  • eno prometno nesrečo IV. kategorije,

  • 13 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega deset na javnem kraju in tri v zasebnem prostoru.

Ustavili voznika pod vplivom alkohola

V bližini Ormoža je bil včeraj popoldan ustavljen voznik osebnega avtomobila. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola mu je policist odredil preizkus, ki je pokazal 0,92 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka

Vozniku je bilo odrejeno pridržanje, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Obravnavali so več primerov nezakonitega vstopa v državo

V Zgornje Gruškovje se je včeraj zvečer z osebnim avtomobilom poljskih registrskih številk pripeljal državljan Azerbajdžana. Pri mejni kontroli je bilo ugotovljeno, da je prevažal tri državljane Turčije, ki nimajo pogoja za vstop v Republiko Slovenijo. 

Voznik je bil pridržan in je bil zaradi nezakonitega prevažanja oseb čez ozemlje Republike Slovenije, priveden na Okrožno sodišče Ptuj. Tuji državljani so bili po končanem postopku odpeljani v azilni dom.

Okoli 2. ure so policisti na območju Policijske postaje Podlehnika prijeli 12 državljanov Sirije, ki so na nedovoljen način prestopili državno mejo iz Republike Hrvaške. Postopki s tujci še trajajo.

Starejše novice