Nedolgo nazaj se je v središču Murske Sobote pripetil krvav obračun z noži, v katerem je tragično izgubil življenje komaj 26-letni Marsel Habjanič. Njegov teta je žalost ob izgubi sedaj strnila v čustveno knjigo.

Februarja smo poročali, da je prišlo v središču Murske Sobote do krvavega obračuna med dvema moškima.

48-letni državljan Bosne in Hercegovine, ki začasno biva na območju Slovenije, in 26-letni državljan Slovenije sta se sprva pretepala, obračun pa se je nato končal tudi z nožem.

Krvavi obračun v Murski Soboti, ena oseba umrla na kraju

Kot je takrat sporočila Policijska uprava Murska Sobota, so bili 5. februarja, ob 18.30, obveščeni o sumu kaznivega dejanja zoper življenje in telo na območju centra Murske Sobote, v katerem je bila med pretepom huje poškodovana ena oseba.

Po doslej znanih obvestilih je 48-letni osumljenec, sicer državljan Bosne in Hercegovine v stanovanjskem bloku na Slomškovi ulici z ostrim predmetom huje poškodoval 26-letnega oškodovanca, nato pa je s kraja peš pobegnil. 

26-letni Marsel Habjanič iz območja Upravne enote Murska Sobota je bil huje poškodovan in je kmalu za tem zaradi poškodb na kraju umrl, so sporočili soboški policisti.

Policisti in kriminalisti so kraj takoj zavarovali in začeli z iskanjem storilca, ki je bil po izsleditvi zaradi poškodb odpeljan v bolnišnico.

Ogleda kraja dejanja sta se udeležili tudi preiskovalna sodnica in državna tožilka.

»Si se tedaj, ko je mladenič pod teboj krvavel, sprostil?«

Kmalu za tem se je na družbenem omrežju Facebook oglasila teta pokojnega Sandra Habjanič, ki je objavila čustven zapis, ki se je navezoval na Marselovega morilca. 

Kot je navedla, je imela svojega nečaka neizmerno rada, nikakor ne razume, kako je lahko prišlo do takega nasilja: 

»Nepojmljiv in grozen je moral biti tvoj bes. Neznosen je moral biti tvoj gnev, da si se spravil na skoraj pol mlajšega, manjšega in lažjega, nič krivega in popolnoma nič slabega slutečega človeka.

Obupno temna je morala biti neustavljiva sila, s katero si raztreščil Marselova zaklenjena vrata in vdrl v njegov tih, miren svet. Je moj nečak tedaj morda spal?« je zapisala na družbenem omrežju Facebook.

Žalostna izguba jo je spodbudila k pisanju knjige

Žalost ob izgubi nečaka jo je nato spodbudila tudi k pisanju knjige, v kateri je strnila misli in spomine iz Marselovega življenja, njune pogovore in čas, ki ga je doživljala od kar Marsela več ni.

»V zadnjih tednih, ki so bili najhujši, najdaljši in najtežji v mojem življenju, sem o Marselu napisala knjigo. O tem, kako sem ga poznala in videla jaz ter o tem, kaj sva doživljala. Pisala sem o tem, kako razmišljava, pa o tem, kar sva se pogovarjala - pred in po njegovi smrti (danes ob 18.30 bo minilo točno 42 dni …).

Pišem o agoniji zadnjih tednov, ki bi jih, če bi mi dva dni po pogrebu, Marsel ne naročil, da napišem knjigo, verjetno ne preživela. Knjiga mi je rešila življenje. In družino. Je moja izpoved in moja spoved.

So moji spomini in moji upi. Bila je moja terapija in nemalokrat edina lučka, ki me je vodila skozi šesttedensko nočno moro, neskončno bedenje, blodnjo in temo,« je zapisala Sandra Habjanič.

»Oglasite se tisti, ki ste Marsela poznali, ljubili, čutili«

Ker pa knjiga še ni končana, in ker želi teta pokojnega vanjo vključiti tudi misli ostalih znancev, ki so si bili z Marselom blizu, je na družbenem omrežju Facebook sledilce zaprosila za pomoč. 

»Poleg svojih misli in besed želim v knjigo vključiti tudi čustva in misli drugih ljudi, zato vas prosim, da se mi na [email protected] ali pa preko zasebnega sporočila oglasite tisti, ki ste Marsela poznali, ljubili, čutili.

Lahko se seveda oglasite vsi, ki vas je Marselova smrt prizadela ali kakorkoli spremenila, ranila, ganila in v stavku ali dveh, s podpisom ali brez, sporočite, kar bi želeli povedati Marselu, njegovi družini, Bogu, širnemu svetu, ljudem …

Ne morem obljubiti, da bo objavljeno vse, obljubim pa, da bo z globoko hvaležnostjo sprejeto, prebrano in za vse večne čase očuvano čisto vse - v Marselovem in naših srcih,« je zapisala v objavi na družbenem omrežju Facebook. 

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Pohorčan (ni preverjeno)

Ke te to prave Guste Vuk?????

Starejše novice