Le nekaj dni nazaj smo poročali o nenavadni nesreči v kateri je 7-letni otrok trčil v starejšo kolesarko. Zgodba se je sedaj končala tragično.

7-letni otrok je namreč kolesaril po betonski ploščadi med stanovanjskimi bloki na Ulici Staneta Severja v Mariboru. Na koncu ploščadi je, ob betonskih stopnicah, zapeljal po travnati nabrežini navzdol na asfaltirano površino za pešce.

Ravno takrat je po tej površini za pešce prikolesarila 76-letna kolesarka. Otrok je s kolesom trčil v njen desni bok, nakar sta oba padla, kolesarka se je ob tem hudo telesno poškodovala, zaradi česar so jo z reševalnim vozilom prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor. Danes pa so sporočili, da je starejša kolesarka v bolnišnici umrla.

Kraj prometne nesreče so, pod vodstvom dežurnega preiskovalnega sodnika in v navzočnosti pristojne državne tožilke, opravili policisti Postaje prometne policije Maribor.

Policisti bodo zoper mamo otroka izvedli prekrškovni postopek, saj otrok ni imel brezhibnega kolesa in še ni opravil kolesarskega izpita. Prav tako nobeden od vpletenih ni uporabljal kolesarske čelade.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice