Na eni od ptujskih šol so danes posredovali gasilci.

Po Ptuju so danes tulile gasilske sirene, saj je zagorelo na eni od ptujskih šol. Po informacijah Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje je zagorelo ob 8.51. 

Po podatkih Facebook profila 112 Ptuj, profila, kamor redno beležijo gasilske intervencije, je do požara prišlo v Župančičevi ulici, v šoli. Na tem naslovu se nahaja Osnovna šola Ljudski vrt

Vklopili so se alarmi, učence so evakuirali 

Za dodatna pojasnila smo se obrnili na ravnateljico šole Tatjano Vaupotič Zemljič. Za Ptujinfo je povedala, da so se vklopili alarmi, a na začetku ni bilo čisto jasno, zakaj je do vklopitve alarmov prišlo. 

Dodala je, da vsako leto trenirajo in poudarjajo požarno varnost, tako so učitelji in učenci reagirali takoj. V manj kot treh minutah so vsi zapustili stavbo, tudi gasilci so prišli zelo hitro, pove ravnateljica. 

Nesrečni dogodek so tako uporabili kot vajo in, ravnateljica ponosno doda, da so se učenci in učitelji izkazali ter pravočasno evakuirali. 

Dejanski razlog za vklop alarmov pa se je skrival v plinskih gorilnikih. Na njih so namreč opravljali servis, zato je prišlo do manjše količine uhajanja plina. Opravili so tudi že analize. 

Starejše novice