Sojenje zoper Silva Drevenška, ki je obtožen trojnega umora v Gerečji vasi, se nadaljuje.

Na ptujskem sodišču so danes zaslišali mamo obtoženega, obramba je predlagala zaslišanje policista, ki je le nekaj dni pred tragičnim dogodkom prejel prijavo o grožnjah. Njegov zagovornik se sprašuje, ali je policija zares storila vse, da bi preprečila grozovit zločin. 
 
Tast Silva Drevenška je nekaj dni pred trojnim umorom na ptujsko policijo podal prijavo o grožnjah, ki jih je bila deležna njegova družina. Obtoženčev zagovornik Andrej Kac zdaj predlaga zaslišanje policista, ki je takrat govoril z vpletenimi.

»Če je slučajno oškodovanec povedal, da je obtoženi grozil njemu in družini, kaj je policija storila v smeri presoje resnosti groženj in kaj je policija storila v smeri preprečitve realizacije groženj,« je povedal Kac. 

Zapisnik takratnega zaslišanja in dodatno pojasnilo policije sta že del sodnega spisa. A Drevenškov zagovornik vseeno vztraja, da policist, ki je vodil postopek, priča pred sodiščem. Meni namreč, da policistu niso bila postavljena ključna vprašanja.

Pričala Drevenškova mati, spremenila prvotno izjavo, da obtoženi ni bil pijan

Na eni izmed prejšnjih obravnav je že pričal oče obtoženega, danes pa je o svojem sinu spregovorila še njegova mati. Govorila je o odnosu Drevenška z njegovim sinom in razhodu s partnerico. Njeno pričanje je bilo nasprotno izjavi, ki jo je podala v sodni preiskavi. Takrat je namreč dejala, da Drevenšek ni imel težav z alkoholom, danes pa je povedala nasprotno. 

Odvetnik Daniel Planinšec, ki v postopku zastopa sina in brata umorjene, je prepričan, da je bil motiv zločina tudi koristoljubje. Zato je Drevenškovo mater spraševal, zakaj so le dva dni po dogodku iz njegove hiše odpeljali več stvari. 
 
Daniel Planinšec, zagovornik oškodovancev: »Nenavadno, da se takoj po umoru začnejo odnašat stvari in se bom rekel pakirajo v kombi ter odvažajo. Po čigavem nalogu, tudi priča je izpovedala, da je bila zraven, da je bilo več ljudi tam, da se je to počelo.«

Še bo govora o duševnem stanju krvnika

Na zadnji obravnavi je izvedenec psihiatrije obtoženemu pripisal narcistično osebnostjo motnjo, ne pa tudi hujše duševne motnje, ki bi v času dejanja povzročila izgubo stika z resničnostjo.

O duševnem stanju Drevenška naj bi v prihodnje spregovoril še psiholog, o čemer pa sodišče še ni odločilo. 

Na naslednji obravnavi, ki bo 15. novembra, bo pred sodiščem pričal klinični psiholog, ki bo spregovoril o posledicah celotnega dogajanja na otroka. Ta je namreč vse tri grozovite umore spremljal iz neposredne bližine. 

Starejše novice