Slika je simbolična.
Policisti Policijske uprave Maribor so imeli v minulem dnevu poldne roke dela z nedovoljenimi prehodi državne meje, saj so obravnavali kar tri takšne primere. Do česa je prišlo?

Včeraj ob 12.03 so imeli policisti v postopku dva državljana Hrvaške, ki sta na območju Policijske postaje Gorišnica, z osebnim avtomobilom hrvaških registrskih oznak, nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj. Policisti so voznika oglobili, sopotnici pa izrekli opozorilo. 

Ob 13.09 so na istem mestu imeli v postopku državljana Slovenije, ki je z osebnim avtomobilom avstrijskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so mu izdali plačilni nalog. 

Ob 17.37 so na istem mestu imeli v postopku državljana Poljske, ki je s kombiniranim vozilom poljskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so ga oglobili.

Kaj so še obravnavali mariborski policisti?

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 259 klicev, od tega 76 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali tri nedovoljene prehode državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 11 kaznivih dejanj,
  • šest prometnih nesreč I. kategorije,
  • eno prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je ena oseba lahko telesno poškodovala,
  • sedem povoženj divjadi,
  • osem prijav kršitev javnega reda in miru, sedem na javnih krajih in eno v zasebnih prostorih.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice