Slika je simbolična.
Lansko leto so zaznamovale podražitve na skorajda vseh področjih. Po vstopu v novo leto pa se bodo Ptujčanom in Ptujčankam denarnice še stanjšale.

Na celotnem energetskem trgu spremljamo močne podražitve. Dražja je prehrana, vožnja in tudi na Ptuju se ne bomo izognili podražitvam cen ogrevanja. 

Javne službe Ptuj napovedale visoke podražitve

Nedavno smo poslušali o visokih podražitvah cen ogrevanja v štajerski prestolnici, a tem ne bodo ubežali niti v najstarejšem slovenskem mestu. 

Denarnice Ptujčanov in Ptujčank bodo z začetkom januarja deležne še enega udarca. Javne službe Ptuj so napovedale visoke podražitve.

Javne službe Ptuj so upravljalci sistema daljinskega ogrevanja in distributer toplote. Na podjetje smo se obrnili za dodatna pojasnila glede napovedanih podražitev. 

Še vedno drži, da bo toplota dražja z novim letom

Pred časom so za Ptujinfo na Javnih službah Ptuj potrdili, da se bo s 1. januarjem 2022 dvignila cena toplotne energije. 

Takrat so pojasnili, da v preteklih mesecih cene energentov nenadzorovano rastejo, cena zemeljskega plina pa se je v zadnjih mesecih zvišala za več kot sto odstotkov. Prav zemeljski plin pa je na Ptuju glavni energent za proizvodnjo toplote.  

To so potrdili tudi tokrat. Pojasnili so, da so bili primorani povišati ceno toplotne energije na sistemu daljinskega ogrevanja zaradi povišanja stroškov za proizvodnjo toplote

Strošek se bo zvišal za 40 odstotkov

Za Ptujinfo so pojasnili, da na strošek ogrevanja za posamezno stanovanje vpliva več dejavnikov, kot na primer število ogrevalnih dni, zunanje temperature in individualne potrebe posameznika. 

Tako se bodo stroški posameznih stanovanj razlikovali, a na javnih službah so potrdili, da se bo strošek na uporabnika v povprečju dvignil za 40 odstotkov. 

»Cena se usklajuje glede na spremembo vhodnih cen energentov, zato ne računamo na dodatno višanje cen,« pa pomirjajo na javnih službah. 

Obnova kotlovnice je prioriteta

Ptuj je precej odvisen od plina in vsaka podražitev energentov močno vpliva na prebivalce. Občina pa ima še zmeraj v načrtu obnovo kotlovnice, kjer bi lahko začeli ogrevati na lesno biomaso.

Cilj je obnova kotlovnice do naslednje kurilne sezone

Potrdili so, da so podražitve dodaten razlog za zagon projekta, saj si dodatnih podražitev ne želijo. 

»Podražitve so gotovo dodaten razlog za zagon projekta, saj ne želimo, da neregulirano udarjajo po žepih naše uporabnike. Prav tako želimo doseči znižanje cen in odpraviti podražitve, ki se obetajo za letos,« so na javnih službah razkrili za Ptujinfo

Komentarji (3)

Mimo (ni preverjeno)

S R A M O T A

ffra-ffra (ni preverjeno)

Saj se da ogrevanje izključiti !

In reply to by Mimo (ni preverjeno)

Kajtebriga (ni preverjeno)

40 procentov ja pa ja , iz 60 evrov prisel na 130 to vam je 116% visja poloznica svinje laznjive

Starejše novice