Incident med dijaki ujet na posnetek. Pretepli so dijaka, ki naj bi potreboval učno pomoč. Ravnatelj je z incidentom seznanjen, preiskovala naj bi ga tudi policija.

V Mariboru odmeva incident med dijaki iz Tehniškega šolskega centra Maribor, ki se je po pričevanju vira Mariborinfo zgodil v sredo, 7. oktobra, na glavni avtobusni postaji v štajerski prestolnici.

Na posnetku najprej gledamo dijake, ki nekaj časa korakajo do podhoda, nato dijak v črnem žrtvi izroči telefon s sporočilom in mu ukaže, naj ga prebere. Slišimo, kako domnevno mladoletna žrtev ponavlja: »To ni res. Nisem tega rekel.«

Povod za napad na domnevno mladoletnega dijaka naj bi bila po pričevanju vira Ptujinfo 'grda beseda', ki naj bi jo žrtev izrekla. 

Dijak v črnem nato udari in ne odneha. Na posnetku vidimo, kako se žrtev skrije v kot, napadalec pa ga začne pretepati. Ta čas ob strani stojita vsaj še dva dijaka, eden izmed njiju dogajanje snema. Pretepanje traja dlje časa, medtem napadalec sprašuje žrtev: »Boš še glasen zdaj?«

Ostala dijaka, ki spremljata pretep, dogajanje spodbujata, eden izmed njiju pa napadalca pozove: »Daj spusti ga s kota, no. Daj mu priložnost.« Kmalu pristopi eden izmed dijakov, ki sta pretep spremljala, in žrtvi zagrozi, nato se posnetek konča.

Vir, ki je uredništvu Mariborinfo poslal posnetek, poudarja, da naj bi imel pretepen dijak v šoli status dijaka, ki rabi učno pomoč.

Hujših poškodb naj v pretepu ne bi utrpel, imel pa naj bi modrice po vsem telesu.

Ravnatelj Tehniškega šolskega centra Maribor Darko Kukovec pretepa med dijaki za Mariborinfo ne zanika: »Danes sem dobil podatek, da se je zgodil incident. Takoj sem začel raziskovati dejstva. Zadeva, seveda, še ni raziskana in vam v interesu preiskave v tem trenutku ne morem povedati nič drugega.«

Vir Mariborinfo pa še dodaja, da primer že obravnava mariborska policija. Za več informacij o incidentu smo se obrnili tudi na Policijsko upravo Maribor, kjer pravijo, da v sredo niso bili obveščeni o pretepu med mladoletniki ali o kakšnem drugem primeru pretepa pri mariborski avtobusni postaji.

»Danes, tik pred 11. uro, pa smo prejeli obvestilo o domnevnem pretepu dijakov, ki bi se naj po prvih podatkih zgodil v sredo, 7. oktobra 2020. Policisti so o tem dogodku šele pričeli z zbiranjem obvestil, zato vam več informacij trenutno ne moremo nuditi,« pojasnjujejo na Policijski upravi Maribor.

Dodajajo še, da so prijave pretepov oziroma nasilja v podhodu pri mariborski avtobusni postaji zelo redke.

Pred Tehniškim šolskim centrom Maribor se je danes gibala policija.
Prizorišče pretepa v podhodu pri glavni avtobusni postaji v Mariboru.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

srcek (nepreverjen)

samo pi**e se skrivajo za fizicno silo. hrust je s tem sam potrdil, da je ena navadna pi**a.

Starejše novice