Slika je simbolična.
Policisti Policijske uprave Maribor so imeli ta konec tedna polne roke dela. Med drugim so ustavili vinjeno voznico, ki so jo policisti posledično pridržali.

Policisti Policijske postaje Gorišnica so včeraj, 21. maja, v večernem času ustavili in kontrolirali voznico osebnega avtomobila.

V postopku se je izkazalo, da je v cestnem prometu vozila vozilo pod vplivom alkohola, in sicer indikator alkohola pokazal 0,66 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Policisti so zoper voznico odredili policijsko pridržanje, prav tako pa bo zoper njo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Pod vplivom alkohola padel s kolesom in se poškodoval

Mariborski policisti so včeraj, 21. maja, v popoldanskem času obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel po vozišču in se poškodoval.

Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,99 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Policisti so kolesarju izdali plačilni nalog.

Kaj so še obravnavali mariborski policisti?

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 141 klicev, med temi 72 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • sedem kaznivih dejanj,
  • pet prometnih nesreč I. kategorije,
  • eno prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je ena oseba lahko telesno poškodovala,
  • devet primerov povoženja divjadi in
  • devet prijav kršitev javnega reda in miru, od tega dve v zasebnem prostoru. 

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
NOČNI (ni preverjeno)

Če bi meni kot kolesarju po padcu PALICAJ pomolil alkotest bi mu rekel, da mi ga lahko samo potegne. Vozniške mi ne more vzeti...

Starejše novice