Leva fotografija prikazuje goljufa leta 2019, na desni pa nova izkaznica in nakit.
Se vam je moški z jokajočim otrokom, ki se je izdajal za poslovneža, zasmilil? Gre le za premetenega goljufa, ki se je ponovno znašel na slovenskih cestah.

Goljufije so prevarantska in manipulatorska dejanja, ki jih redno srečujemo v vsakdanjem življenju. Nekatera bolj, druga manj premetena dejanja, a cilj je enak - goljuf izkoristi dobrosrčnost ali stisko in se na tak način okoristi. 

Če ste vrsta človeka, ki nikoli ne zavrne pomoči človeku v stiski, pa boste tokrat, preden jo boste ponudili, raje dvakrat premislili. 

Oropani moški, otrok v joku

Bralec Ptujinfo nas je opozoril na goljufijo, o kateri pa smo pisali že pred leti. Taisti goljuf se je ponovno pojavil na naših cestah, opažen je bil na štajerski avtocesti, v bližini Ptuja. 

Če se ob moškemu, ki kaže znake obupanosti, ustavite, pa bo ta začel zgodbo, da je bil v Srbiji oropan. Prosi za pomoč, ostal je brez denarja. 

Goljuf pa ima v rokavu še enega asa. V trenutku, ko začne razlagati žalostno zgodbo o ropu, pa začne jokati še otrok, ki ga ima s seboj. Goljufa sicer prepoznate po avtomobilu, vozi Audija a6, temno modre barve.

Moški razloži, da je poslovnež, da je lastnik podjetja v Dubaju. Za pomoč pa prosi na prav poseben način. V zameno za denarno pomoč želi dati nakit, ki bi ga dal kot aro, saj je trenutno poslovno med Ljubljano, Mariborom in Zagrebom. 

Nakit je, seveda, le kič, a ko to ugotovite, je moški že daleč. 

O goljufu Alyu pisali že leta 2019 

O istem goljufu, ki se predstavlja z imenom in priimkom Aly Mustafa, pa smo pisali že leta 2019. Takrat je vozil drag avtomobil angleških registrskih oznak, običajno pa so ga spremljali še ženska in otroci. 

Tudi takrat je v dokazilo, da je zares pravi poslovnež, ponudil vizitko, s katere je razvidno, da bi se naj ukvarjal s transportom. 

Goljuf, znan po vsej Evropi

Domnevni poslovnež, ki po avtocestah prosi za denar, je znan po vsej Evropi. O njegovih 'podvigih' na spletnih forumih že od leta 2015 poročajo ljudje iz vse Evrope.

Moški se večinoma predstavlja z imenom Aly oziroma Ali, včasih s priimkom Mustafa ali Ahmed, nekaterim pa se je ta človek predstavil tudi kot poslovnež z Dubaja z imenom Abdul Jabar.

Njegovo goljufivo 'dejavnost' so v zadnjih letih zasledili že na Nizozemskem, Češkem in Nemčiji. Za naslednjo tarčo si je očitno izbral Slovenijo.

Komentarji (5)

NOČNI (ni preverjeno)

Očitno mu naša policija s svojimi super "interceptorji" s po 500kW ne more nič. So pa super uspešni, če se kaki plesniv clio pelje po vasi 60km/h...

Gustl (ni preverjeno)

Stara stvar, vsako leto je veliko takih Alyjev za cesto, tudi mene so hoteli nategniti, pa sem še fino zaslužil na njih...🤣🤣🤣

Franc (ni preverjeno)

Avto na sliki je SAAB in ne Audi 😉

Murat (ni preverjeno)

mene in mojo družino je na bencinski črpalki prevaral ta moški ima 300 evrov od nas in mojo srebrno uro ap Iščem tega prevaranta

? (ni preverjeno)

In zakaj si mu dal 300e???

In reply to by Murat (ni preverjeno)

Starejše novice