Kako so minili prazniki za ormoške policiste?

Policisti Policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 dne 15. aprila do 7.00 dne 19. aprila obravnavali več pomembnejših dogodkov.

V petek zasegli več nedovoljenih drog

Ob 8.47 so bili obveščeni o vlomu v brunarico vaškega društva. Opravljen je bil ogled kraja in evidentirano kaznivo dejanje velike tatvine. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Ob 15. uri je oškodovanka na policijsko postajo prijavila kaznivo dejanje zatajitve z dne 12. aprila, ko ja na enem od ormoških bankomatov dvignila denar. Sprejet je bil zapisnik o sprejemu ustne ovadbe, evidentirano kaznivo dejanje, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Ob 21.35 so policisti na javni prireditvi proti zapisniku o zasegu zasegli dva aluminijasta zvitka z belo praškasto snovjo, tri papirnate zvitke belo praškasto snovjo in dva papirnata zvitka z belo praškasto snovjo. Zasežene snovi bodo poslane v analizo in po pridobljeni analizi bo zoper kršitelje izveden ustrezen ukrep.

Ob 00.50 so policisti ponovno na javni prireditvi osebi proti zapisniku o zasegu zasegli tablete različnih barv in napisov. Zaseženi predmeti bodo poslani v analizo in po pridobljeni analizi bo zoper kršitelja izveden ustrezen ukrep.

Ob 2.47 so policisti opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije, do katere je prišlo zaradi vožnje kršitelja z neprilagojeno hitrostjo. Na kraju mu je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve zakona o pravilih v cestnem prometu.

V soboto več voznikov pod vplivom alkohola

Ob 15.23 so vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil vozilo pod vplivom alkohola. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 16.30 so policisti v Pavlovcih obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

Ob 20.17 je pri postopku preizkusa alkoholiziranosti pri kolesarju bilo ugotovljeno, da je v cestnem prometu vozil pod vplivom alkohola. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog. 

V nedeljo obravnavali trčenje v divjad

Ob 4.00 smo bili obveščeni ob prometni nesreči I. kategorije in sicer je voznica trčila v divjad, in sicer v srno.

Na kraju je bilo ugotovljeno, da voznica in vozilo izpolnjujeta pogoje za udeležbo v cestnem prometu, zato je patrulja odstopila od ogleda in izdala obvestilo o odstopu od ogleda.

V ponedeljek tatvina drv

Ob 12.57 so vozniku osebnega avtomobila odvzeli vozniško dovoljenje zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Ob 11.54 so bili obveščeni o storitvi kaznivega dejanja tatvine. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je storilec neupravičeno naložil drva. Odtujena drva je ob prihodu policistov na kraj že vrnil.

Starejše novice