Vir: Policijska uprava Celje
S strelnim orožjem je bil umorjen 42-letni moški. Storilec je s kraja dejanja pobegnil.

Celjske policiste so v torek, okoli 4.30 zjutraj, iz dispečerskega centra obvestili, da reševalci v večstanovanjski zgradbi na žalskem območju oživljajo hudo poškodovanega moškega.

Moški, šlo je za 42-letnega državljana Bosne in Hercegovine, je v nadaljevanju poškodbam podlegel.

Ogled kraja kaznivega dejanja, ki so ga opravili kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje, je v navzočnosti okrožne državne tožilke vodil preiskovalni sodnik.

Pri ogledu kraja kaznivega dejanja je bilo ugotovljeno, da je bil 42-letni moški umorjen s strelnim orožjem, storilec pa je s kraja dejanja pobegnil.

Moški osebam iz kroga umorjenega grozil s smrtjo

Istega dne so bili policisti obveščeni še o kaznivem dejanju izsiljevanja, ko je takrat še neznani storilec, moškemu, povezanemu z osebami iz kroga umorjenega, z več različnih klicnih številk grozil s smrtjo.

Zagrozil mu je, da bo, v kolikor mu ne izplača večje vsote denarja, končal tako kot 42-letna žrtev umora.

Z zbiranjem obvestil in forenzičnimi preiskavami so policisti ugotovili, da je obeh dejanj osumljen 44-letni državljan Slovenije, doma z območja Policijske uprave Celje

Z zbranimi obvestili in drugimi kriminalističnimi in kriminalistično-tehničnimi opravili so policisti utemeljili sum in pridobili dovolj dokazov, na podlagi katerih so bile izdane odredbe za hišne preiskave več objektov, ki jih je uporabljal osumljeni 44-letnik in 11 hišnih preiskav tudi opravili.

Policisti našli več kot 50 kilogramov različnih prepovedanih drog

V montažnem prostoru, zgrajenem znotraj večjega poslovnega objekta, so policisti našli več kot 50 kilogramov različnih prepovedanih drog, in sicer:

  • dobrih 17 kilogramov kokaina,
  • dobrih deset kilogramov hašiša,
  • dobrih 17 kilogramov amfetamina in
  • okoli 10.000 tablet MDM (ecstasya).

Pri hišni preiskavi, kjer so zasegli drogo, so policisti zalotili 44-letnega državljana Srbije, z začasnim prebivališčem v Sloveniji.

Slednjemu so zaradi suma, da je skupaj s 44-letnim slovenskim državljanom vpleten v kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, odvzeli prostost.

Z nadaljnjim zbiranjem obvestil in preiskavo kaznivega dejanja so ugotovili, da je poleg omenjenih dveh moških, kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami osumljen tudi za zdaj še neznani storilec.

Sodnik odredil sodno pridržanje in pripor

Tako 44-letnega slovenskega državljana, osumljenega umora, izsiljevanja in neupravičene proizvodnje s prepovedanimi drogami, kot tudi 44-letnega srbskega državljana osumljenega kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, so policisti privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je obema najprej odredil sodno pridržanje in nato pripor.

Intenzivna preiskava kaznivega dejanja umora, kakor tudi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, še vedno poteka, v smislu ugotavljanja drugih oseb, ki bi lahko bile vpletene v omenjeni kaznivi dejanji.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
KRISTAPS (ni preverjeno)

Ne verjamem, da je 44 letnik Slovenec.

Starejše novice