Slika je simbolična.
Po Ptuju bi se naj ponovno potikal zloglasni goljuf.

Med Ptujčani in Ptujčankami ponovno kroži opozorilo. Občane in občanke naj bi nagovarjal moški, suhe postave, visok približno 170 centimetrov, ima svetle lase. 

Moški naj bi prosil za denar, čez, da mu je zmanjkalo bencina, v avtu pa ima majhnega otroka, ki naj bi bil bolan in ga mora peljati k zdravniku. 

Prosi ljudi, da mu posodijo nekaj evrov, ta denar pa naj bi dobili nazaj. 

Za dodatna pojasnila smo se obrnili tudi na Policijsko upravo Maribor, odgovore bomo objavili, takoj ko jih prejemo.

Gre za goljufa Alya? 

Spomnimo, da smo že letošnjega maja poročali o goljufu, ki se giblje na našem območju. Bralec Ptujinfo nas je takrat opozoril na goljufijo, o kateri pa smo pisali že pred leti. Taisti goljuf se je ponovno pojavil na naših cestah, opažen je bil na štajerski avtocesti, v bližini Ptuja. 

Če se ob moškemu, ki kaže znake obupanosti, ustavite, pa bo ta začel zgodbo, da je bil v Srbiji oropan. Prosi za pomoč, ostal je brez denarja. 

Goljuf pa ima v rokavu še enega asa. V trenutku, ko začne razlagati žalostno zgodbo o ropu, pa začne jokati še otrok, ki ga ima s seboj. Goljufa sicer prepoznate po avtomobilu, vozi Audija a6, temno modre barve.

Moški razloži, da je poslovnež, da je lastnik podjetja v Dubaju. Za pomoč pa prosi na prav poseben način. V zameno za denarno pomoč želi dati nakit, ki bi ga dal kot aro, saj je trenutno poslovno med Ljubljano, Mariborom in Zagrebom. 

Nakit je, seveda, le kič, a ko to ugotovite, je moški že daleč. 

Komentarji (5)

znano (ni preverjeno)

ta mi je lani maja ali junija prišel na dvorišče

KRISTAPS (ni preverjeno)

Ga nisi podrobneje "intervjuval"...?

In reply to by znano (ni preverjeno)

znano (ni preverjeno)

ne. blo je v nedeljo nekje po kosilu. reko je, da ga v avtu čakata žena in mali otrok. da jim je zmanjkalo bencina in da morta malega pelat dežurnemu. da če mu posodim 50 evrov. da mi pusti osebno in prinese denar če tri dni nazaj. zmeraj pomagam samo toti pa mi je bil čudn in ni dobo nič.

In reply to by KRISTAPS (ni preverjeno)

KRISTAPS (ni preverjeno)

"Pri, na , ob, po, v... so predlogi, ki se uporabijo pri oblikovanju V. sklona, zato je pravilno "OB MOŠKEM" in ne "ob moškemu". Slednja je oblika samostalnika tretjega sklona.

direkt na lape (ni preverjeno)

kar po gopcu gor na brzino dva susa!!pa tisti kic mu v laznjivi gobec noter nabit -da bo se kicaste zobe imel!!!kaka policija vendar!!upam, da nekoc naleti name!!!!

Starejše novice