Foto: Festival Arsana
S koncertom bendov in glasbene pripravnice udeležencev poletne glasbene šole na Slovenskem trgu in elektro opero pevke Raiven se danes na Ptuju začenja osrednji del 14. glasbenega festivala Arsana.

V najstarejšem slovenskem mestu se bo do 3. septembra zvrstilo več kot 50 dogodkov, na katerih skozi poletje bodo gostili več kot 250 umetnikov.

Organizatorji so se odločili, da del festivalskega dogajanja raztegnejo čez vse poletje, zato so v sklopu Arsane 1. julija že četrto leto zapored izvedli operni koncert na griču arheološkega parka Panorama, kjer je pod taktirko Simona Krečiča nastopil simfonični orkester in zbor Opere Slovenskega narodnega gledališča Maribor s solisti.

Osrednje dogajanje pa od danes

Osrednje festivalsko dogajanje, ki bo v ustaljeni obliki potekalo od danes do konca julija, so po besedah direktorja festivala razdelili na osem sklopov.

Med nastopajočimi bodo Vlado Kreslin, Tadej Toš, Big Band RTV Slovenija s solisti, Prifarski muzikanti, Kaliopi in Edin Karamazov, Siddharta in Joker Out.

Poseben projekt je Balkan Fever z Vlatkom Stefanovskim, Miroslavom Tadićem in Teodosijem Spasovim, ki združujejo elemente jazza, rocka, klasične in ljudske glasbe.

Na Ptuju bo znova nastopil tudi vokalni kvartet New York Voices, ki z albumom Reminiscing In Tempo obeležuje 30 let delovanja. Na odru se mu bo pridružila lokalna skupina Vox Arsana, s katero bodo predstavili nove priredbe, napisane prav za to priložnost.

Vrhunske glasbene koncerte bodo na različnih lokacijah po mestu nadgradili programi Glasba v mestu, Oder mladih, Otroški glasbeni festival, Odprta kuhna in spremljevalni program.

Vzporedno tečeta otroški glasbeni tabor in vokalni mojstrski tečaj z New York Voices. Septembra sledi še nastop Wckd Nation in MRFY v Sončnem parku.

Festival Arsana je bil ob stalni podpori Mestne občine Ptuj letos deležen tudi finančne podpore ministrstva za kulturo, kar je po besedah direktorja festivala Mladena Delina zelo pomembno, saj se je ob vseh podražitvah močno podražila tudi organizacija dogodkov. Hkrati so z dodatnim denarjem poskrbeli za širitev festivala.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice