Foto: Facebook Ptuj Pettau
Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož v Miheličevi galeriji na Ptuju odpira razstavo najnovejšega slikarskega opusa akademskega slikarja Gregorja Pratnekerja z naslovom Oko in čut za slikarstvo.

Umetnikov slikarski princip temelji na obravnavi optičnih učinkov, za katere navdih vselej išče v naravi, pravijo v muzeju, kjer bo razstava na ogled do 29. maja.

Kot je pred razstavo povedala kustosinja in vodja Miheličeve galerije Stanka Gačnik, slikar z dinamičnim kadriranjem in s pastoznim nanašanjem živih barv postavlja pred nas svet, v kakšnem trenutno živimo, a nam hkrati čutno sporoča, kateri je tisti svet, ki ga želimo in po katerem hrepenimo.

»Njegove sublimne slikarske podobe narave, predvsem gozdov, nam ponujajo posebno izkustvo, ko se preprosto predamo tišini in vstopimo v svet umetnosti, z vero v lepši in boljši jutri,« je dodala Stanka Gačnik.

Kdo je Gregor Pratneker?

Gregor Pratneker se je začel s slikarstvom ukvarjati v devetdesetih letih prejšnjega stoletja. Slika izključno olja na platnu. Leta 2006 je diplomiral iz likovne umetnosti na mariborski pedagoški fakulteti z diplomsko nalogo Slikarske vedute Maribora. Leta 2012 je magistriral na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost.

Prejel je številne nagrade na razstavah doma in v tujini, med njimi nagrado Majskega salona ZDSLU in nagrado Društva likovnih umetnikov Maribor. Pogosto razstavlja v Parizu. Slikar živi in ustvarja v Mariboru.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice