Foto: osebni arhiv Eve Voda
Ptujčanka Eva Voda, fotografinja, ki se nam prvič predstavlja z razstavo v ptujskem CIDu. Tam predstavlja Urbano življenje skozi svoj objektiv.

Eva Voda je 27-letnica iz Ptuja. Fotografinja in kemičarka, ki jo fascinirajo sodobni prizori, urbano, moderno življenje. To je tisto, kar se pogosto ujame v njen objektiv. 

Že res, da je dokončala študij kemijske tehnike na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo v Mariboru, na tem področju tudi dela, a redni spremljevalec je fotoaparat - vsaj tisti na telefonu, a najraje poprime za svoj digitalni zrcalno refleksni fotoaparat. 

Najprej je 'škljocal' družinski ... 

Eva pove, da je za fotoaparat rada poprijela odkar se spomni. Najprej za družinskega, nato pa ji je v srednji šoli uspeli prihraniti dovolj, da si je lahko kupila svojega. 

»Tekom let me je spremljala bolj ali majn intenzivno, včasih pa sploh ne. Ampak nikoli nisem bila daleč stran,« razlaga fotografinja Eva. 

Fotoaparat ima nenavsezadnje zmeraj v žepu, četudi tistega na telefonu. Uporablja tudi zrcalnorefklesnega, a posebno mesto ima analogni fotoaparat. Tega uporablja za dušo in nostalgijo po času, katerega je - kot sama reče - bila del le malo. 

Stil se redno spreminja, prilagaja ga temu, kar pritegne njeno pozornost. Včasih je rada fotografirala pokrajino, pove. Zdaj so njene leče usmerjene v portrete, arhitekturo, spontano vsakdanje življenje. 

»Rada imam bolj hladne tone in zato so moje fotografije tudi tako obarvane,« doda. 

V ptujski center interesnih dejavnosti po delček Urbanega življenja

Razstava v Centru interesnih dejavnosti Ptuj bo njena prva, predstavlja se z razstavo z naslovom Urbano življenje. 

Na razstavi bo predstavljeno življenje v urbanem okolju. Kaos je tisto, kar je želela ujeti v objektiv. 

»V objektiv sem hotela ujeti tisti kaos, ki lahko nastane v večjih mestih. Postavila sem se v vlogo nevidnega opazovalca in poskusila ujet spontanost okrog nas,« razloži mlada umetnica. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice