Foto: osebni arhiv umetnic
Tri ljubiteljske umetnice so našle stičišče na Ptuju. Nedavno so tako odprle Art umetniški atelje.

Prostor na Murkovi ulici kar poka od kreativnosti. Nedavno so se vanj naselile tri umetnice, ki sestavljajo Art umetniški atelje.

Janja Jozelj, Jožica Zorko Hoffmüller in Mojca Lovrec Prezelj so slikarke, ki so se odločile odpreti atelje sredi Ptuja. 

A zakaj ravno Ptuj? Mojca prihaja iz Ptuja, Janja in Jožica pa sta se strinjali, da ima mesto poseben čar in je tako ravno pravšnje za umetniški atelje. 

»Ker nismo zelo profitna dejavnost, smo premlevale, ali si lahko tak prostor sploh privoščimo ali ne. Zato smo se odločile, da vključimo v zgodbo tudi darilni program, torej izdelke, ki jih izdelujemo me same in naši domači, med katerimi je tudi kar nekaj umetniških navdušencev,« je za Ptujinfo razkrila Janja Jozelj. 

Si želite ustvarjanja? Obiščite atelje

Povejo, da je ideja ateljeja povezati ljudi, ki radi ustvarjajo, a se bojijo sodelovati pri likovnih delavnicah in tečajih. 

»Pri nas jih bomo povabile, da pridejo ustvarjati, se naučijo kakšnih novih znanj in se predvsem zabavajo in negujejo svojo strast do umetnosti,« odgovorijo dekleta. Tako bodo v ateljeju že kmalu organizirane delavnice za otroke in odrasle, umetniške zabave. 

Kaj pa delovni čas ateljeja? Le pogumno vstopite zmeraj, ko koga v ateljeju zagledate. Tri umetnice so namreč zaposlene, a v ateljeju preživljajo ogromno časa. 

V ateljeju pa se lahko gotovo oglasite vsak delovni dan med 9.00 in 13.00, ko so v prostorih zaposleni in varovanci Sožitja.

Kdo so umetnice? 

Jožica Zorko Hoffmüller je rojena v Mariboru, a je svoj stalni dom našla v Avstriji. Uživa v družbi čopičev in barv, s slikanjem pa se ukvarja že od leta 2010. 

Njen najpogostejši medij je akril, njene slike so živahne, pisane, intenzivnih barv, a se prav rada posluži tudi slikanja z vinom ali kavo

Mojca Lovrec Prezelj je Ptujčanka, ljubiteljska slikarka in ustvarjalka. Najraje ustvarja s kavo in lesom, njene akvarelne slike so v večini slikane s kavo na papir ali platno, lesene slike pa so vžgane v les s pirografom. 

Prejela pa je že nekaj nagrad. Prejela je priznanje strokovne žirije na ptujskem festivalu Ex-Tempore, odkupno nagrado Mestne občine Ptuj na festivalu Ex-Tempore in priznanje za odličnost na festivalu Ex-Tempore v Logatcu. 

Janja Jozelj je Pomurka, sicer učiteljica na Osnovni šoli bratov Polančičev v Mariboru. Tudi Janja rada eksperimentira z neobičajnimi mediji, na njenih slikah se tako znajde celo čokolada

Prav rada upodablja živali, najraje pave. 

Starejše novice