Vir: Visit Ptuj
Pred nami je praznični zadnji teden v aprilu in čas prvomajskih počitnic. Kaj se bo dogajalo na Ptuju?

Predstavljamo vam nekaj idej in dogodkov, ki se jih lahko udeležite.

Raznovrstne aktivnosti za otroke

V času počitnic se lahko otroci skupaj s starši udeležijo družinske pustolovščine Pobeg iz grajskega rova, ki ga v soboto, 30. aprila 2022, ob 15. in 16. uri organizira TuRa Ptuj. Potrebna je vnaprejšnja prijava.

Udeležijo se lahko tudi Počitniške delavnice risanja in slikanja s Tjašo Čuš, ki bo potekala med 27 in 29. aprilom v prostorih Centra interesnih dejavnosti Ptuj.

V Turistično-informacijskemu centru Ptuj pa si lahko izposodijo Vodnik za male raziskovalke in raziskovalce ter velike radovednice in radovedneže po najstarejšem slovenskem mestu.

Gre za pripomoček, ki otrokom in njihovim staršem na zabaven način razkriva skrivnosti Ptuja in  jih popelje do številnih očarljivih kotičkov starodavnega mesta.

Ideja za izlet: Rov pod Ptujskim gradom?

Rov pod Ptujskim gradom že od nekdaj buri domišljijo. Če vas zanima, si ga lahko ogledate tudi v času prvomajskih  počitnic.

TuRa Ptuj namreč vabi, da si rov ogledate na vodenem ogledu v soboto, 30. aprila 2022, ob 14. uri. Ljubitelji piva pa lahko rov doživijo na poseben način, na degustaciji piva v temi ob 18. uri. Na dogodka se je potrebno vnaprej prijaviti.

Vir: Visit Ptuj

Privoščite si lahko tudi sprostitev

Privoščite si poživljajoč skok v termalno vodo, sproščujoč wellness ali adrenalinski izziv. Ptuj z okolico pa vam nudi tudi čudovito priložnost za športno udejstvovanje – tek, kolesarjenje, pohodništvo in še kaj.

Vir: Visit Ptuj

Na voljo tudi številne razstave

Praznični teden pa je kot nalašč za obisk razstav v ptujskih muzejih in galerijah. Ogledate si lahko:

  • priložnostno razstavo v izposoji Mladinskega oddelka ob mednarodnem dnevu knjig za otroke in rojstnem dnevu Hansa Christiana Andersena, Knjižnica Ivana Potrča Ptuj;
  • Rudi Skočir, Galerija Luna;
  • Gregor Pratneker, Oko za čut in slikarstvo, Miheličeva galerija na Ptuju;
  • Petovionski panteon, duhovni svet antičnega Ptuja, Salon umetnosti;
  • Leon Zakrajšek: Retrospektiva / Retrospective, Galerija mesta Ptuj.

Ob slovenskih državnih praznikih bodo potekale tudi slovesnosti in proslave

Ob dnevu upora proti okupatorju bo 27. aprila 2022 pred upravno zgradbo Pokrajinskega muzeja Ptuj – Ormož ob 10. uri osrednja slovesnost s proslavo.

Ob 11. uri bo Klub brigadirjev Ptuj organiziral tradicionalni pohod na Kicar po poteh prostovoljnega dela. Koordinacija veteranskih organizacij bo k spominskim obeležjem položila vence.

Osrednja proslava ob 1. maju, prazniku dela, bo na parkirišču pod grajskim hribom v soboto, 30. aprila 2022, ob 19.30. Sledilo bo kresovanje in druženje ob zabavnem programu.

Nedelja, 1. maja 2022, se prične s prvomajsko budnico s Pihalnim orkestrom Ptuj.

Med 7. in 10. uro bo potekal pohod po obronkih Slovenskih goric. Med 9. in  10. uro bo potekal sprejem prijav za kolesarje, ob 10. uri pa se prične kolesarjenje po obronkih Slovenskih goric. Ob 10.30 lahko prisluhnete še nastopu Pihalnega orkestra Ptuj.

Vir: Visit Ptuj

Izjemoma bodo odprte tudi kulturne ustanove

Zaradi prvomajskih praznikov bodo v nedeljo in ponedeljek, 1. in 2. maja 2022, izjemoma odprte tudi kulturne ustanove, in sicer:

  • Ptujski grad od 10.00 do 18.00;
  • Dominikanski samostan od 10.00 do 18.00;
  • Galerija mesta Ptuj od 10.00 do 15.00.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice