Dogodek obeta vpogled v bogato dediščino rimske kulture skozi perspektivo strokovnjakov, ki s svojim delom prispevajo k ohranjanju in razumevanju zgodovine.

V Salonu umetnosti na Prešernovi ulici na Ptuju bo v četrtek, 30. novembra, ob 17. uri potekala predstavitev grafične rekonstrukcije rimskega mozaika. 

Mozaik bodo predstavili snovalci njegove grafične rekonstrukcije iz Naravoslovnotehniške fakultete, gre pa za edinstven poskus obujanja antične dediščine skozi sodobno tehnologijo.

Rekonstrukcije so neprecenljivo orodje za boljše razumevanje in celovito interpretacijo arheoloških podatkov, omogočajo pa tudi izkušnjo, kako so bili videti ti elementi v svojem prvotnem kontekstu.

Grafična rekonstrukcija mozaika predstavlja enega od mnogih prizadevanj za ponovno oživitev arheoloških najdb, vključno z mesti, stavbami, notranjo opremo in oblačili iz antičnega obdobja. 

Dogodek bo posebej zanimiv za ljubitelje zgodovine, umetnosti in vse, ki jih zanima inovativno združevanje preteklosti s sodobno tehnologijo

Vir: Facebook Skupina Stik (foto: Ladislav Duranka)

Starejše novice