Foto: Jure Banfi
Občina Ormož organizira posvet, na katerem bodo razpravljali o izzivih in priložnostih za prenovo Kerenčičevega trga, s ciljem oblikovanja trajnostnega in privlačnega mestnega središča.

V preteklosti je Kerenčičev trg že večkrat spremenil svoj videz in ime. Zgodovina trga je zaznamovana z različnimi podobami, ki so sledile potrebam prebivalcev in obiskovalcev mesta. 

Na občini pa si danes prizadevajo ustvariti trajnostno in privlačno okolje, ki bo zadovoljilo različne potrebe skupnosti.

V ta namen organizirajo posvet, na katerem se bodo v manjših zaključenih skupinah pogovarjali o prihodnosti trga, njegovi podobi in funkcijah. 

Sodelujoči v razpravi bodo lahko povedali, kaj jih na trgu danes moti in kaj ne, ter česa bi si želeli več.

Želijo si, da bi na trgu vladalo prijetno vzdušje

Kot navajajo na občini, je glavni cilj napovedanega srečanja preveriti možnosti za prenovo Kerenčičevega trga in vzpostaviti konstruktiven dialog med občani ter strokovnjaki.

»V prihodnosti si želimo, da bi bil Kerenčičev trg v Ormožu privlačen prostor za domačine in obiskovalce. Na trgu bi si radi ustvarili prijetno vzdušje, senco v vročih poletnih dneh, priložnost za igro mladih, prostor za občasne prireditve, pa tudi varno okolje za starejše obiskovalce,« so zapisali v vabilu.

Kot poudarjajo na občini, bodo rezultati delavnice podlaga za načrtovanje morebitne prenove trga.  

Če bi tudi vi želeli podati svoj predlog glede prenove Kerenčičevega trga, se lahko v sredo, 6. decembra, med 15. in 17. uro, udeležite srečanja, ki bo potekalo v Beli dvorani v Grajski pristavi v Ormožu.

Starejše novice