Ptuj bo tudi letos gostil tradicionalni 16. mednarodni glasbeni festival Arsana.

V poročni dvorani Mestne občine Ptuj je dopoldan potekala novinarska konferenca, kjer sta  Mladen Delin direktor festivala Arsane in županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek predstavila program, ki ga prinaša letošnji festival.

16. festival Arsana bo letos potekal med 22. junijem in 31. avgustom na prizoriščih zgodovinskega mesta Ptuj. Na več kot 50 dogodkih bo gostil okoli 400 domačih in tujih ustvarjalcev s področja klasične, jazz, etno, rock in world popularne glasbe.

Letos so festival Arsana v sodelovanju z Mestno občino Ptuj raztegnili v poletno festivalsko dogajanje in ga prepletli z ostalimi dogodki na Ptuju. 

Uvod festivala

Festival se bo pričel z Operno nočjo na Panorami, kjer bomo v objemu kulise Ptujskega gradu prisluhnili izvedbi Opere Slovensko narodnega gledališča Maribor s simfoničnim orkestrom in solisti. 

Vrhunci 16. festivala Arsana

Drugi koncert letošnjega festivala Arsana bo Gala večer Slovenske popevke, kjer bodo nastopili vrhunci slovenske popularne glasbe v spremljavi Simfoničnega orkestra in Big Banda Radio Televizija Slovenija

Vir: Facebook stran Festival Arsana

Prvič na festivalu folklorna skupina

Festival Arsana bo letos prvič gostil znani folklorni ansambel na Hrvaškem Ansambel LADO, ki velja tudi za eno najboljših folklornih skupin na svetu.

Letos dve prizorišči festivala

Festival Arsana ima dva glavna prizorišča, dvorišče Minoritskega samostana in mestno tržnico, ki sta tudi oba pokrita. Na mestni tržnici bodo nastopili Vlado Kreslin, Mi2, Leopold I, Nina Pušlar ter Magnifico

Dvorišče Minoritskega samostana pa bo tudi v drugem delu poletja zasedel orkester Slovenske Filharmonije in koncert vokalne skupine iz New Yorka Naturally 7.

Letos bo na vrhuncu 16. festivalu Arsana nastopila tudi Ameriška pevka Morgan James, ki je zaslovela s spletno senzacijo Postmodern Jukebox.

Ptuj bo postal tudi polno mesto v poznih urah

V sklopu festivala organizatorji strmijo k temu, da postane Ptuj polno mesto tudi po 11. uri in se skupaj z gostinci trudijo, da podaljšajo obratovalne čase lokalov v času festivalskega dogajanja.

Organizatorji so poskrbeli tudi za najmlajše, saj v sklopu festivala prirejajo tudi različne otroške aktivnosti in raznovrstno obarvan program.

Festival Arsana postal član Evropskega združenja festivalov

Pred enim tednom je festival Arsana postal član Evropskega združenja festivalov, ki vključuje več kot 100 festivalov, ki prispevajo k umetniškem življenju Evrope. To velja za velik preskok za mesto Ptuj.

Županja Nuška Gajšek povabila k obisku festivala

Novinarski konferenci se je direktorju Festivala Arsana pridružila tudi županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek, ki si prizadeva, da bo tudi letos v času festivala mesto Ptuj živahno zaživelo tako kot prejšnja leta.

Komentarji (1)

ŽALOSNA SOVA ŠEFIC (ni preverjeno)

Samo da kakega Lovšina ali pa Kauriča ne bo...

Starejše novice