Vir: Facebook stran Mestna občina Ptuj
Člani Prostovoljnega gasilskega društva so v soboto na gasilski slovesnosti postali bogatejši za novo gasilsko vozilo GVC-1.

Nakup novega gasilskega vozila je znašal okrog 320 tisoč evrov, od tega je 70 odstotkov nakupa sofinancirala Mestna občina Ptuj. Preostali delež nakupa pa so v društvu zbrali s pomočjo različnih prispevkov in donacij.

»Novo gasilsko vozilo je nova pridobitev za Prostovoljno gasilko društvo Turnišče-Ptuj, saj je to dokaz dolgoletnega dela in prizadevanj turniških gasilcev«, je povedal Aleš Čepek predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Turnišče.

Vir: Facebook stran Mestna občina Ptuj

GVC-1 je novo gasilsko vozilo s cisterno z vgrajenim rezervorjem za vodo, gasilsko centrifugalno črpalko ter ostalo gasilsko-tehnično opremo. Vozilo se uporablja za gašenje in reševanje pri požarih ter za manjše tehnične intervencije.

Pozdravni nagovor županje Nuške Gajšek

Turniške gasilce in navzoče je pozdravila tudi županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek, ki je v svojem nagovoru čestitala gasilcem za novo pridobitev, saj bodo s tem še bolje opremljeni in pripravljeni na nove izzive.

Vir: Facebook stran Mestna občina Ptuj

Starejše novice