Foto: Mestna občina Ptuj
Načrti za stavbo na odlični lokaciji ob vpadnici v samo mestno jedro so znani. Prostori so bili nekdaj namenjeni šolam, kupec je za Ptujinfo razkril, kakšna je prihodnost 'rdeče šole'.

Spomnimo. Ptujska občina se je že pred časom odločila, da proda propadajočo stavbo nekdanje Osnovne šole dr. Ljudevita Pivka. Stavba stoji na Raičevi 2, sicer ob glavni vpadnici v mestno jedro. 

Nekdanja Osnovna šola dr. Ljudevita Pivka je bila zgrajena leta 1902. Prenovili so jo leta 1963, dolgo pa je nudila učni prostor otrokom s posebnimi potrebami. Ti so se nato preselili v novo šolo, ta pa je bila prepuščena propadanju. 

K zemljišču, na katerem je stavba, pa se drži še parcela, velika 807 kvadratnih metrov. Je sicer nepozidano stavbno zemljišče, v naravi pa predstavlja vrtove. 

Na prvi dražbi zanimanja za nepremičnino ni bilo, varščine ni vplačal nihče. V drugo je bila nepremičnina ponujena po nekoliko nižji ceni, a zanimanja tudi takrat ni bilo.

Nato stavbo prodali

Mestna občina Ptuj se je nato še enkrat odločila za dražbo Raičeve 2. Do 6. junija so se lahko ponovno, zdaj tretjič, prijavili interesenti za nakup. Ogledi in javna dražba so bili izpeljani 9. junija. 

Izklicna cena na tretji dražbi je bila 388.800 evrov in za ravno toliko je bila nekdanja šola z zemljiščem prodana. Pogodba s kupcema sicer še ni sklenjena, podjetji pa imata po sklenitvi pogodbe 30 dni časa, da kupnino plačata. 

Stavbo in zemljišče sta kupili dve podjetji, ki sta na dražbi nastopali skupaj kot en dražitelj. Gre za podjetji FM Projekt in Termosolar. 

Že naslednje leto nadstandardna stanovanja

Franc Rečnik, direktor podjetja Termosolar, je za Ptujinfo razkril, da bodo v stavbi uredili najverjetneje 18 nadstandardnih stanovanj. 

Povedal je, da stavbe ne bodo rušili, saj je iz vidika statike v zelo dobrem stanju. Dejal je tudi, da niti potres, ki smo ga Ptujčani precej čutili, na stavbi ni pustil posledic. 

Trenutno se nova lastnika še ukvarjata s papirologijo, temu bodo sledila dela. Rečnik je razkril, da bodo stavbo celo opremili z dvigalom. 

Poleg stavbe je bila naprodaj tudi večja parcela v izmeri 807 kvadratnih metrov, gre za vrtove. To zemljišče bosta nova lastnika preuredila v pokrita parkirna mesta za nove stanovalce.

Kdaj bi lahko stanovanja prišla na trg? 

Rečnik je za Ptujinfo razkril, da bo birokratsko urejanje načrtov trajalo še približno tri do šest mesecev. Temu bodo pospešeno sledila dela, stavba pa bo po njegovih besedah na stanovalce pripravljena v roku desetih mesecev do enega leta. 

Stanovanja naj bi se tako pojavila na trgu že naslednje leto, Rečnik predvideva, da bi lahko bila v uporabi že proti koncu leta 2023. 

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Sergej (nepreverjen)

Ne hvala v tej zgradbi straši

ffra-ffra (nepreverjen)

, da bodo na tem mestu nadstandardna stanovanja, stene iz betonskega skeleta obdana s stiroporjem in lepo pobarvana ? Navali narode, cena je nad standardna !

In reply to by Sergej (nepreverjen)

Starejše novice