Vir desne slike: Mediaspeed
Svet Univerzitetnega kliničnega centra Maribor je potrdil Antona Crnjaca za novega direktorja. Njegov cilj bo izboljšati zadovoljstvo zaposlenih in bolnikom zagotoviti vrhunske obravnave. Kot težavi izpostavlja prostorsko stisko in pomanjkanje naprav.

Univerzitetni klinični center Maribor je sredi prejšnjega meseca objavil razpis za direktorja kliničnega centra za naslednja štiri leta. Direktorju Univerzitetnega kliničnega centra Vojku Flisu namreč 19. junija poteče mandat.

Na današnji seji sveta Univerzitetnega kliničnega centra Maribor so tako izbirali novega direktorja druge največje bolnišnice pri nas. Šlo je le za formalnost, saj je bil v igri le en kandidat, drugi kandidat je namreč predčasno odstopil. 

Novi direktor je tako postal Anton Crnjac, strokovni vodja kirurške stolpnice, predstojnik torakalne kirurgije in nekdanji strokovni direktor iz časa, ko je mariborsko bolnišnico vodil Gregor Pivec.

Crnjac meni, da lahko z bogatimi izkušnjami pripomore pri razvoju

Kot je po današnji seji povedal predsednik sveta zavoda Kazimir Miksić, gre za vrhunskega strokovnjaka, ki je že zasedal vodilne položaje in pozna težave kliničnega centra ter možne rešitve zanje.

Crnjac je svet Univerzitetnega kliničnega sveta Maribor prepričal z dobro zastavljenim programom, iz katerega je bilo razbrati, da dobro pozna delo bolnišnice in da se zaveda, kje so težave. Za Crnjaca kot novega direktorja je glasovalo deset članov, en je bil proti. Novega direktorja mora sicer potrditi še vlada.

»Prišli smo do točke, ko je treba o ustanovi začeti razmišljati drugače, neke stvari pospešiti,« je po izvolitvi povedal Crnjac, ki ocenjuje, da lahko s svojim znanjem in izkušnjami nekaj dobrega stori na tem področju, »da bomo tej ugledni ustanovi dali novi zagon.«

»Tej ustanovi moramo izboriti eno pomembno vlogo v mednarodnem prostoru,« je dodal. 

Vir: UKC Maribor

Bolnike je treba postaviti v center dogajanja in jim zagotoviti dostojanstvo

»Spremembe v medicini so možne in dobrodošle,« je svoje mišljenje strnil Crnjac. 

Kakšni bodo naslednji koraki novega direktorja? Crnjac pojasnjuje, da je najprej treba sestaviti dobro ekipo. Želi strokovnjake, ki bodo ob pripadnosti ustanovi izkazali tudi vrhunsko znanje. 

»Kar bi rad povrnil ustanovi je ena pozitivna klima, zadovoljstvo zaposlenih, ki je v zadnjem času malo okrnjena« dodaja Crnjac. »Naše osnovno poslanstvo je zdravljenje bolnikov. Bolnikom je treba zagotoviti vrhunske obravnave, jih postaviti v center dogajanja in jim ob dobrem zdravljenju zagotoviti dostojanstvo.«

»Vse prevečkrat gledam nezadovoljstvo bolnikov,« je povedal Crnjac in ob tem izpostavil prostorsko stisko in neklimatizirane prostore, v katerih pacientom ni prijetno.

Po mnenju Crnjaca so zelo pereč problem dotrajane aparature. »Premoremo vrhunsko zdravstveno osebje, ampak to je premalo. Potrebujemo aparature in prostorske zmožnosti.« 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice