Burnemu dogajanju na Osnovni šoli Hajdina še ni videti konca. Na izjavo ravnatelja Mitje Vidoviča se je odzvala predsednica Sveta staršev Osnovne šole Hajdina.

Burnemu dogajanju na Osnovni šoli Hajdina še ni videti konca. Po tem, ko smo 17. maja poročali o odpovedi dvodnevne ekskurzije učencev devetega razreda in anonimnih pismih staršev, ki opozarjajo na nepravilnosti pri vodenju hajdinske osnovne šole ter v ponedeljek objavili odziv ravnatelja Mitje Vidoviča, se je zdaj oglasila še predsednica Sveta staršev Osnovne šole Hajdina Katjuša Lebar Žalar.

Komunikacija med šolo in starši naj bi se poslabšala

V izjavi ravnatelja smo lahko v ponedeljek prebrali, da se je komunikacija med šolo in starši poslabšala po izvolitvi nove predsednice sveta staršev.

Mitja Vidovič je zapisal: »Dobro sodelovanje je temeljilo na pogovoru, takojšnjem posredovanju informacij, podaji konstruktivnih kritik, preventivnemu delovanju. Odkar imamo novo predsednico sveta staršev, temu ni več tako. Komunikacija s šolo je popolnoma zamrla, poteka le na poziv šole. Dva pogovora v celem letu, pa še ta na moj večkratni poziv, za kar imam dokaze.«

Na ta in podobne očitke se je zdaj odzvala predsednica Sveta staršev Osnovne šole Hajdina Katjuša Lebar Žalar.

»Svet staršev je skozi celotno leto debatiral o težavah, ki so se pojavljale na šoli, vendar smo na žalost velikokrat naleteli le na obljube, pri čemer je tudi ostalo. Posledično se je nezadovoljstvo staršev samo večalo, na kar sem večkrat opozorila ravnatelja, medtem ko sva redno komunicirala, v obliki sestankov pred drugo sejo, pred tretjo sejo in pred četrto sejo pa celo dvakrat.

Sama sem pristaš pogovora in komunikacije, zato sva večkrat govorila preko telefona in to tudi po več ur, hkrati sva komunicirala tudi preko sporočil in predvsem v živo na sami šoli. Zato kategorično zavračam njegove navedbe o nekomunikaciji med nama.«

Lebar Žalar je v svojem pismu tudi zapišala, katere pobude in predloge je posredovala ravnatelju in povedala, da se je ves čas trudila za dobrobit otrok in svoje delo dobro opravljala.

Odpovedana ekskurzija

V svoji izjavi za javnost se Lebar Žalar dotakne tudi sporne odpovedi ekskurzije, ki je dvignila veliko prahu.

»Prav devetošolci so v zadnjih tednih bili deležni samovoljnosti in komunikacijskega šuma s strani šole. V zadnjem trenutku je njihovim staršem bil odpovedan roditeljski sestanek, devetošolcem pa hkrati tudi dvodnevni zaključni izlet in tržnica, za katero so že zbrali sponzorske prispevke.

Iz javnega zapisa ravnatelja pa je razbrati, da je v igri tudi odpoved valete. Glede na vse našteto se lahko vprašamo, če so otroci resnično na prvem mestu?« je zapisala.

Kako naprej?

Ob dogodkih na hajdinski šoli v zadnjem času se poraja vprašanje, kako naprej, saj očitkom in obračunavanjem ni videti konca.

Lebar Žalar je pojasnila, da so na četrti redni seji sveta staršev vsi prisotni soglašali, da je treba s težavami seznaniti svet zavoda, saj so po mnenju ministrstva za vzgojo in izobraževanje oni tisti, ki lahko na ravnatelja naslovijo pobudo za pojasnila o dogajanju na šoli ter po potrebi ukrepajo.

»Sprejeli smo sklep, v katerem naprošamo svet zavoda, da se seznani z anonimkami in ukrepa v okviru svojih pristojnosti. Torej da v skladu z ZOFVI očitane nepravilnosti obravnava in jih preda pristojnemu ministrstvu in inšpektoratu,« je pojasnila.

Vidovič pa je v svoji izjavi že omenil, da inšpekcijski nadzori in noben organ ni odkril nobenih kaznivih dejanj ali pomembnih nepravilnosti.

Zaposleni v skupni izjavi podprli ravnatelja

Spomnimo. Zaposleni Osnovne šole Hajdina so v torek na spletni strani šole zapisali skupno izjavo in v njej podprli ravnatelja ter zavrnili vsakršna zlonamerna in lažna podtikanja na račun šole, ravnatelja in sodelavcev.

Izjavo predsednice Sveta staršev Osnovna šola Hajdina spodaj objavljamo v celoti.

Komentarji (1)

Ivo (ni preverjeno)

Zakaj pa ni cele izjave?Piše, da je spodaj pa je ni.

Starejše novice