Foto: Jaka Arbutina
Ptuj se počasi, a vztrajno že spreminja v božično pravljico.

Ptuj se že aktivno pripravlja na veseli december, saj so lučke začeli obešati že 19. oktobra. Takrat smo v mestu zasledili delovno vozilo Javnih služb Ptuj in delavce, ki so pričeli z okraševanjem najstarejšega mesta. 

Občina skrivnostna, a slavnostni prižig bo

Lani nas je na Ptuju razveseljevalo kar pet božičnih drevesc, vsako je čakalo na svojem koncu mestnega jedra. Občina se je letos začela pripravljati še nekoliko zgodaj, kar kaže na to, da bo letos mesto morda celo bolj čarobno kot lani. 

V najstarejšem slovenskem mestu je lani viselo okoli štiri kilometre in pol LED luči, okrasitev so nadgradili z nekaj 3D svetlobnimi motivi in nizom okraskov na drogovih javne razsvetljave. 

»Tudi letošnja okrasitev bo nadaljevanje lanskoletne idejne zasnove in bo delo občinske uprave v sodelovanju z Javnimi službami Ptuj. Z okraševanjem nismo začeli bistveno prej kot v preteklih letih,« so za Ptujinfo pojasnili na občini. 

Glede okrasitve so bili skrivnostni, zaenkrat še ne želijo razkrivati koliko lučk, okraskov in smrečic bo letos razveseljevalo občane. 

Da bo pravočasno, okraševanje že oktobra

Tako je ptujska občina Javnim službam Ptuj naročila zgodnje okraševanje iz razloga, da bo vse pripravljeno na slavnostni prižig lučk. 

Tako uvod v praznični december, ne glede na epidemiološke razmere, ostaja. Na Ptuju bomo slavnostno prižgali praznične lučke, a datuma še ne razkrivajo. 

»Vse ostalo pa naj zaenkrat ostane še skrivnost, zato da bo decembrsko vzdušje res tisto pravo in da ga bomo vsi skupaj radostno pričakali – to je vendarle poseben čas v letu, ki ogreje srca vseh,« so skrivnostni na ptujski občini.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice