V starem mestnem jedru Ptuja v času poletne sezone domačine in turiste prevaža Zapeljivec. Po mesecih samevanja se je na pustni torek zapeljal med množico ljudi na ptujskih ulicah in z glasbo popestril pustno rajanje.

Zapeljivec v Mestni občini Ptuj nudi okolju prijazno in brezplačno obliko prevoza.

Vozilo na električni pogon, za katerega so prebivalci Ptuja izbrali ime Zapeljivec, olajša mobilnost po mestu predvsem starejšim, gibalno oviranim osebam in turistom. 

Čeprav vozilo trenutno ne obratuje, ga je pust uspel zbuditi iz »zimskega spanja.« Na vrhuncu pustnega rajanja, se je Zapeljivec zapeljal po ptujskih ulicah in širil dobro voljo z bučno glasbo, ki jo na Zapeljivcu vrtel DJ. 

Kako udejstvovanje Zapeljivca na neuradnem zbiranju pustnih mask komentirajo Javne službe Ptuj, ki skrbijo za vožnje s tem vozilom na električni pogon?

»V času norčavega pusta se je Zapeljivec po mesecih osamljenosti odločil razveseliti ljudi,« so pojasnile Javne službe Ptuj. 

Na vprašanje, ali so Javne službe Ptuj zagotovile Zapeljivca na pustovanju, so skrivnostno odgovorili: »Kot so se spontano zbrali ljudje na tržnici, se je tudi Zapeljivec z DJ-em spontano podal na ptujske ulice in prisotne zapeljal v ritem glasbe.«

Po pustnem rajanju se je Zapeljivec vrnil k počitku: »Ko so kurenti sneli svoje zvonce, se je tudi Zapeljivec vrnil na svoje mesto, kjer čaka, da se ponovno vrne na delo.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice