Vidno ganjeni heroji korone so na družbenih omrežjih ponosno delili fotografije iz slovesnega dogodka (foto: Bobo).
Predsednik republike Borut Pahor je včeraj v parku Vile Podrožnik vročil priznanje jabolko navdiha sedemnajstim herojem korone, ki smo jih v petnajstih zgodbah predstavili na spletnih medijih Sobotainfo, Mariborinfo, Ptujinfo in Ljubljanainfo.

Repliko jabolka navdiha junakom človečnosti in upanja je sedemnajst herojev korone prejelo v znak hvaležnosti za njihova srčna dejanja v času epidemije. 

Z dobrimi deli v boju proti novi koronavirusni bolezni so se po mnenju bralcev Mariborinfo, Ptujinfo, Sobotainfo in Ljubljanainfo posebej odlikovali in tako pomagali tistim, ki so pomoč potrebovali.

»Obstajajo posamezniki, kot ste vi, ki težke občutke spreminjajo v upanje«

Z včerajšnjo slovesno vročitvijo priznanja jabolko navdiha je predsednik republike Borut Pahor prejemnikom in prejemnicam izrekel hvaležnost za dobroto in človečnost, brez katerih ne bi tako dobro premagovali epidemije. 

»Obstajajo posamezniki, kot ste vi, ki težke občutke spreminjajo v upanje,« je dodal predsednik in ob tem izrazil prepričanje, da bodo ravnanja herojev korone naletela na občudovanje in pri drugih spodbudila željo, da prav tako pomagajo.

Pahor bo 106 let staro Matildo Vernik, ki se slovesne podelitve ni mogla udeležiti, repliko jabolka navdiha za čudovito življenjsko energijo, ki navdihuje in premaguje vse ovire, izročil osebno, prihodnji teden, ko bo obiskal Dom Danice Vogrinec Maribor.

»Ostala sem brez besed in s solzami v očeh«

Vidno ganjeni heroji korone so na družbenih omrežjih ponosno delili fotografije iz slovesnega dogodka.

»Tokrat sem ostala brez besed in s solzami v očeh ... To jabolko navdiha je za vse vas ... Prav za vse ... Naj nas dejanja še naprej povezujejo in naj prevlada dobro v srcih ljudi,« je zapisala Barbara Novak, ki je jabolko navdiha prejela za pomoč socialno šibkim posameznikom, družinam, brezdomcem, materinskim domovom in kriznim centrom.

Čestitke heroji korone prejemajo iz vseh strani

Mestna občina Ljubljana je na svojih spletnih straneh še posebej izpostavila Bojana Povšeta, ki je jabolko navdiha prejel za skrbno organiziranje vsakodnevnih prevozov kosil otrokom iz socialno šibkih družin.

Povše, ki na Mestni občini Ljubljana opravlja delo voznika, je s svojo organiziranostjo, odgovornostjo in skrbnostjo več kot dva meseca vsak dan skrbel, da je bilo razdeljenih več kot 500 kosil na območju Ljubljane. 

»Vsem prejemnikom priznanj iskreno čestitamo!« so zapisali na spletnih straneh Mestne občine Ljubljana.

Socialnemu delavcu Boštjanu Mrzlaku pa se je zahvalila tudi Splošna bolnišnica Murska Sobota, kjer je zaposlen. 

»Čestitamo in smo ponosni,« so zapisali ob objavi fotografije.

Rdeči križ Slovenije pa je še posebej izpostavil Žigo Bizjaka, heroja korone, ki je priznanje ponosno prevzel v svojem, predvsem pa v imenu vseh tristotih prostovoljnih bolničarjev Rdečega križa, ki so v minulih 156 dnevih priskočili na pomoč pri oskrbi bolnikov s covidom-19 na navadnih in intenzivnih oddelkih v obeh univerzitetnih kliničnih centrih in štirih bolnišnicah ter več domovih starejših občanov po Sloveniji. 

Vir: Mestna občina Ljubljana (posnetek zaslona)

Dobre zgodbe herojev korone opazile tudi druge medijske hiše

»Težki časi so vedno tudi časi herojev in naš čas v tem ni nič drugačen,« so v oddaji 24ur na POP TV napovedali reportažo o herojih korone, v njej pa so izpostavili dobre zgodbe teh sedemnajstih izjemnih posameznikov, ki so »imeli tisoč razlogov, da bi se vdali«. A se niso. 

Dobre zgodbe heroje korone so opazile tudi druge medijske hiše. Zgodbe o dobrih delih sedemnajstih nesebičnih posameznikov smo gledali tudi na RTV SlovenijaPlanet TV, v Svetu na Kanalu A, o njih pa smo med drugim brali na lokalnih medijih Vestnik, PomurecDolenjski list in Mestnik ter na Slovenski tiskovni agenciji.

Prejemniki in prejemnice replike priznanja jabolko navdiha so:

 • Tim Baumkirher za nesebično pomoč pri oskrbi okuženih starostnikov ter kolegialnost in solidarnost do sodelavcev v domu starejših v Zidanem Mostu,
 • Žiga Bizjak za požrtvovalno delo na covid oddelku Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana,
 • Renata Brdnik za vnemo pri šivanju in podarjanju zaščitnih mask,
 • Lara Črnko za pomoč otrokom iz socialno šibkejših družin in zbiranje računalnikov, ki so učencem olajšali učni proces,
 • Monika Dobrijevič za premagovanje težav in snovanje rešitev za kakovostno izvajanje pouka na daljavo,
 • Denis Jerot in Mateja Danilovič za brezplačne tople obroke tistim, ki si jih sami niso mogli zagotoviti,
 • Katja Koren Ošljak za izvedbo akcije »Nihče brez«, ki je številnim šolarjem omogočila ustrezno računalniško opremo za šolanje na domu,
 • Saša Markoja Popelar in Robert Markoja za požrtvovalno prostovoljno pomoč pri prevozih hrane oskrbovancem mariborskega doma starejših v rdeči coni,
 • Boštjan Mrzlak za prostovoljno pomoč preobremenjenim in izgorelim sodelavcem na covid deloviščih Splošne bolnišnice Murska Sobota,
 • Barbara Novak za pomoč socialno šibkim posameznikom, družinam, brezdomcem, materinskim domovom in kriznim centrom,
 • Bojan Povše za skrbno organiziranje vsakodnevnih prevozov kosil otrokom iz socialno šibkih družin,
 • Alen Sever za nesebično pomoč pri oskrbi bolnikov v rdeči coni Splošne bolnišnice Murska Sobota,
 • Matilda Vernik za čudovito življenjsko energijo, ki navdihuje in premaguje vse ovire, 
 • Blaž Zmazek za idejo o vzpostavitvi platforme Razlagamo.si, ki pomaga odpravljati neenakih pogojev učencev in dijakov pri poučevanju na daljavo,
 • Olga Zver za požrtvovalno skrb za čisto perilo in oblačila oskrbovancev Doma starejših Lendava.
Sedemnajst herojev korone, ki smo jih predstavili v petnajstih zgodbah na Mariborinfo, Ptujinfo, Sobotainfo in Ljubljanainfo (foto: Bobo).

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice