Foto: Šola Zdravja
Po poletnem premoru se delavnica Dihamo z naravo vrača na Ptuj. Brezplačna vodena vadba poteka tudi v Mariboru.

Na 17 lokacijah po vsej Sloveniji humanitarno društvo Šola zdravja organizira brezplačno delavnico Dihamo z naravo. Delavnica je za vse udeležence brezplačna, saj jo sofinancira ministrstvo za zdravje.

Po poletnem premoru se vodena vadba, ki se začenja ob 19. uri, nadaljuje tudi na Ptuju. Mariborski skupini Oreh in Kostanj sta se poleti srečevali brez premora. 

Vadbi na Ptuju se tako lahko pridružite ob ponedeljkih ob 19. uri. Zbor skupine Platana je v parku Ljudski vrt pri osnovni šoli. V Mariboru se skupina Oreh zbere ob sredah pri pustolovskem parku Betnava. Skupina Kostanj se zbore vsako sredo pri Račjem dvoru pod Kalvarijo.

Podrobnejše informacije o vseh lokacijah in terminih vadbe najdete na spletni strani Šole zdravja.

Vadba, ki izboljša imunski sistem in dobro počutje 

Na vadbi udeleženci vseh generacij spoznavajo različne tehnike dihanja, meditacijo in vizualizacijo skozi sprehode v naravi. Kot pravijo organizatorji, pristopi znanstveno dokazano pozitivno vplivajo na imunski sistem in dobro počutje, uravnovešajo krvni tlak, srčni utrip in raven sladkorja. 

Za udeležbo je potrebna zgolj udobna obutev, primerna za hojo, in ustrezna oblačila. 

»Namen aktivnosti Dihamo z naravo je, da svojo pozornost z zunanjih čutil povlečemo navznoter in začnemo poslušati sebe. V hitrem tempu življenja, ki nas obdaja, to storimo redko, zato so uporabljeni holistični pristopi odličen začetek k sprostitvi uma in telesa. Posledično vplivamo na naše misli in zdravje. Ta usvojena osnovna znanja lahko kasneje uporabimo kadarkoli začutimo potrebo,« pravi meditacijski vodja projekta Dihamo z naravo Andraž Purger.

Starejše novice