Za učiteljico, ki je staršem predlagala, naj otroci ne obiskujejo več šole, saj da je ta fašistična, še vedno velja prepoved opravljanja dela. V nekaj dneh bo znano, ali bo zaradi zavračanja testiranja in nošenja zaščitne maske izgubila službo.

Ravnateljica Osnovne šole Franca Rozmana - Staneta Maribor Katja Pregl nam je v telefonskem pogovoru potrdila, da je disciplinski postopek zoper zaposleno učiteljico še vedno v teku, zanjo pa trenutno velja tudi prepoved opravljanja dela.

Suspendirana učiteljica sicer ni poučevala v razredu, ampak je posameznim učencem nudila individualno učno pomoč.

Zavrnila spoštovanje pogoja PCT in nošnjo 'nagobčnika'

Sodeč po objavah na družbenih omrežjih je omenjena učiteljica sicer v zadnjih dneh aktivna na shodih Gibanja Osveščeni Prebivalci Slovenije v Ljubljani, kjer je pred dnevi spregovorila tudi o disciplinskem postopku.

»Po daljši odsotnosti iz delovnega mesta zaradi porodniške, sem zavrnila spoštovanje pogoja PCT in nošnjo nagobčnika, ker ga ne nosim nikjer in se je zaradi tega razloga zoper mene sprožil v drugi polovici avgusta začel voditi disciplinski postopek pred odpovedjo. Ta postopek nima prav nobene veze z javnimi izjavami, ki sem jih dala v nadaljevanju in za katerimi še vedno stojim,« je povedala učiteljica.

Izteka se 30-dnevni rok od vročitve sankcije. Bo učiteljica izgubila službo?

Disciplinski postopek zoper učiteljico je bil sprožen že v drugi polovici avgusta, torej že pred odmevnimi pozivi naj otroci ne obiskujejo več šole.

Ravnateljica Katja Pregl nam je potrdila, da sta razloga za disciplinski postopek in prepoved opravljanja dela zavračamje izpolnjevanja pogoja PCT in nošenja maske.

Ali se bo celoten postopek dejansko zaključil tako, da bo mariborska učiteljica izgubila službo, bo znano v kratkem, saj še ta teden poteče 30-dnevni rok od vročitve izrečene disciplinske sankcije.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice