Slika je simbolična.
Moški je hitel po avtocesti, da bi dojenček čimprej prišel do bolnišnice, drugi voznik ga je pri tem oviral in z njim tekmoval. Na pomoč so mu priskočili mariborski gasilci.

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Radvanje so delili čustveno zgodbo. Na pomoč so priskočili osebi, ki je nujno potrebovala prevoz dojenčka v bolnišnico. Njen oče ju je želel sam pravočasno spraviti do bolnišnice, a ga je na avtocesti oviral drugi voznik. 

Kot so zapisali, se je nekaj njihovih članov odpravilo na Gorenjsko. Med potjo jih je ustavila oseba, ki je nujno potrebovala prevoz otroka v Univerzitetni klinični center Ljubljana. 

Gasilci so ji priskočili na pomoč, za svoje nesebično ravnanje pa prejeli zahvalo od očeta osebe, ki so ji pomagali. Ob tem so zapisali, da upajo, da se oseba, ki je imela željo po tekmovanju na avtocesti, zamisli nad svojimi dejanji.

»Najlepše bi se zahvalil Vasi ekipi, ker šlo se je za 9 mesečnega Luko, ki je dobil hudo reakcijo, otekanje telesa, vročino in smo nujno morali priti do bolnice. Potem se je pa na cesti znašel en voznik z golfom, ki je verjetno mislil, da ga hočem prehiteti za igro in me ni pustil naprej,« je v pismu zapisal oče.

»Vzporedno se je peljal dlje časa na prehitevalnem pasu z vozilom na voznem pasu in nisem mogel ne po levi ne po desni mimo. Ni se odzival niti na hupanje. Skratka brez Vaše ekipe bi bilo zelo težko. Luka je dobil infuzijo in sta z mamo ostala v bolnici, ampak se stanje izboljšuje. Tako da res najlepša hvala za pomoč.«

Mariborski gasilci so zapisali, da tudi sami želijo Luki čim hitrejše okrevanje, da se bo lahko čim prej vrnil v svoje domače okolje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice