Slika je simbolična.
Ptujski zdravstveni dom bo svoj avtomobilski park obogatil za še dve reševalni vozili.

Zdravstveni dom Ptuj je 15. oktobra objavil javno naročilo za dve novi reševalni vozili. Tako je zdravstveni dom začel z zbiranjem ponudb za dve reševalni vozili, vsako svojega tipa. 

Tip B in tip C vozil bosta obogatila vozni park na Ptuju

Odprt je torej razpis za dva reševalni vozili. Prvo je tipa B, kar je povišana verzija s stalnim pogonom na vsa štiri kolesa. 

Opisanih je več specifikacij vozila, med zanimivejšimi to, da mora biti bolniški prostor v vozilu izdelan iz nerjavečih, nehigroskopičnih in težko gorljivih materialov. Prav tako morajo biti vsi vogali zaobljeni. 

Bolniški prostor mora biti ogrevan z dodatnimi grelci, opremljen pa bo tudi s kamero, ki bo prikazovala celoten bolniški prostor od pasu pacienta do predelne stene. 

Pri tipu C gre za modularno izvedbo bolniškega prostora. To vozilo bo namenjeno za izvajanje reševalnih prevozov v sklopu medicinske pomoči. Modularna oziroma kontejnerska nadgradnja reševalnega vozila je značilna za tip C. 

Tudi v tem vozilu pa mora biti za bolniški prostor poskrbljeno kot v vozilu tipa B. To pomeni, da ne sme biti ostrih robov, materiali pa morajo biti težko gorljivi, enostavni za čiščenje, razkuževanje. 

Pri obeh vozilih pa je pomembna tudi dobra osvetlitev bolniškega prostora. Ta mora biti namreč opremljen za dnevno in nočno vožnjo, slabo osvetljen pa ne sme biti noben del bolniškega prostora. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice