Foto: Anej Serec
Ko je začel izdelovati katamaran, je obiskoval komaj prvi letnik Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota, zato so se je veliko del učil sproti, med samo izdelavo.

Poročali smo, da je Anej Serec, bivši dijak 4. letnika Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota, zadnja štiri leta izdeloval svoj električni katamaran. Konec poletja ga je dokončal in prišel je čas za njegovo splavitev na Soboškem jezeru.

»Vsi so navdušeni nad katamaranom«

Splavitev katamarana, ki ga je Anej izdeloval za svojo zaključno nalogo, je potekala minuli vikend na Soboškem jezeru pri Expanu. Poleg Aneja se je dogodka udeležila tudi njegova družina, sorodniki, prijatelji ter ostali obiskovalci.

»Zelo sem zadovoljen, da smo ga končno splavili. Z njim se je že peljala moja družina in prijatelji,« razlaga Anej in nadaljuje: »Če je imel kdo od naključnih obiskovalcev veliko željo sem ga prav tako zapeljal, a to je bolj izjema kot pravilo. Prav tako ne pobiram vstopnine, so pa dobrodošli prostovoljni prispevki.« 

Katamaran bo na Soboškem jezeru plul vse do pozne jeseni, oziroma do prvih snežink. Po tistem bo ga Anej pospravil na suho in ga morda naslednje leto splavil na katerem drugem jezeru. Bivši dijak Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota za zdaj ne razmišlja, da bi po jezeru ljudi prevažal za plačilo. 

Katamaran uporabil tudi za zaključno nalogo

Svoj katamaran pa je Anej uporabil tudi za zaključno nalogo v šoli, kjer so bili nad njim navdušeni prav vsi, tudi mentor Robert Blažič, ki mu je bil ves čas pripravljen pomagati.

»Nisem še v bistvu vedel, da ga bom imel za zaključno nalogo v šoli, vendar ker se je projekt kar dolgo časa ustvarjal, sem se odločil, da ga bom sedaj ob koncu šole uporabil,« je dejal.

Pri tem pa doda, da je zelo hvaležen tudi svojim sponzorjem oziroma donatorjem, podjetjem Podkrižnik, Roto, Avto Sina, Codex, Strebo, Formateh, Megras, Avtovleki Lukač, Tapetništvu F Modern in Mestni občini Murska Sobota. Kot pravi, brez njih katamaran danes ne bi bil takšen, kot je sedaj.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice