Vsak breški prvošolček je od županje prejel knjigo.
Ptujčani in Ptujčanke ste preteklo leto sami odločali, kam bo ptujska občina namenila del proračuna. Izglasovali ste, zdaj pa se že kažejo sadovi izbranih projektov.

Občani in občanke Ptuja so lani prvič izbirali, katere projekte si na Ptuju najbolj želijo. Na glasovanje se je takrat uvrstilo 41 predlogov, največ pa so jih oddali na območju Četrtne skupnosti Breg - Turnišče in Četrtne skupnosti Center. 

Prav zaradi participativnega proračuna občina letos izvaja petnajst projektov. Do opisa vseh lahko dostopate na tej obarvani povezavi.

Na Bregu so si zaželeli učilnice na prostem

Pri Osnovni šoli Breg so si zaželeli učilnico. A nikakor ne gre za navadno učilnico. Ta je na prostem, v senci dreves, nedaleč pa je še zeliščna učna pot. 

Učilnica na prostem šolarjem nudi povečano možnost izvedbe rednega in razširjenega programa v naravi. Tla so betonska, nameščene so betonsko lesene klopi in mize. Do prostora je urejena potka. 

A to nikakor ni le učilnica v naravi, temveč je prijeten prostor, kjer se lahko sproščajo tudi zaposleni, starši, pa tudi Ptujčani in Ptujčanke. 

Na novo pridobitev je posebno ponosen tudi Milan Fakin, ravnatelj Osnovne šole Breg. Na otvoritvi je dejal, da so si tako učilnico zmeraj želeli, a zataknilo se je pri denarju. Participativni proračun je bil zato izjemna priložnost za šolo. 

»Skupaj smo uspeli se uvrstiti, uspeli pridobiti sredstva,« je Fakin nagovoril vse, ki so idejo podprli tudi na glasovanju. 

Naj bo to prostor srečevanja, druženja 

Prvošolčke in otroke, ki svojo breško šolo že poznajo, pa je nagovorila tudi županja Ptuja Nuška Gajšek. Ob učilnici na prostem so sicer tudi igrala, tobogan, tudi trampolin, igralo, ki ga lahko srečamo na zdaj že večini ptujskih igrišč. 

»Učilnica na prostem je v popoldanskem času lahko tudi v drugi vlogi. Klopi in mize so za to, da lahko občani in občanke tudi malo posedijo, se malo podružijo, mogoče kdo vrže kakšne karte, zaigra kak šah,« je na novo pridobitev povabila Gajšek. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice