Foto: Dom upokojencev Ptuj
Ptujski dom upokojencev je obiskal kar ... robot. Da, prav ste prebrali.

Ste že slišali za robotko Evo? Gre za humanoidni, počlovečen, družabni robot.

Humanoidni, počlovečeni robotki imajo telesne prvine, ki si jih delijo z nami, ljudmi. Imajo roke, noge, trup in glavo, robotka Eva pa je še bolj posebna - je družabni robot. 

Eva lahko pripoveduje pravljice, se pogovarja, ima celo oči, z rokami pa dela take gibe, da dobimo občutek, kot da se robot z nami zares pogovarja. 

Stanovalka občudovala robota v McDonald'su

In kako je direktorica Doma upokojencev Ptuj Vesna Šiplič Horvat prišla na idejo, da v enote povabi čisto pravo robotko? 

Za Ptujinfo razloži, da se je v njeni pisarni oglasila stanovalka, ki je direktorici z navdušenjem pripovedovala o robotu, ki ga je opazila v restavraciji McDonald's.

Sin jo je peljal v gledališče, za večerjo pa sta si zaželela burgerjev. 

Nekateri McDonald'si imajo namreč prav posebnega pomočnika. Ta robot lahko sprejme pladnje, dostavlja hrano, predstavlja pa tudi prav posebno atrakcijo. 

Stanovalka je bila nad McDonald'sovim robotkom celo tako navdušena, da je direktorico doma prepričala, da bi robot prav vsem stanovalcem doma popestril dan. 

»Prepričala me je, zato sem poiskala robotko Evo,« pripoveduje direktorica doma. 

Eva je pela, plesala in brala

Robotka Eva je zaenkrat obiskala ptujsko enoto doma upokojencev, stanovalcem pa je pričarala prav poseben dan. 

Ker je Eva družabni robot pomeni, da je lahko za stanovalce izpeljala nastop. Zabavala jih je s simpatično predstavo. Med nastopom je zapela, celo zaplesala in brala. 

Direktorica ptujskega doma pove, da so bili stanovalci nad plesočim robotom zares navdušeni, to je bilo zanje nekaj čisto novega. 

Bili so celo tako navdušeni, da bo robotka svoj obisk morda še kdaj ponovila. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice