Foto: Mestna občina Ptuj
Na Ptuju je že vse pisano, zdaj pa je v pustno razigranost odeta še mestna hiša.

Do nedavnega so nas po Ptuju razveseljevali novoletni okraski, jelenčki, lučke. Čas je bil, da se praznična okrasitev poslovi, čas je za nori pust!

Ptuj so začeli pustno okraševati 1. februarja, le en dan pred svečnico, dnevom, ko zaslišimo prvi pok biča in prvi zven zvonca. 

Mestna hiša že odeta v pustno podobo

Tudi na Mestni občini Ptuj so naznanili, da so že odeti v veselo pustno podobo. 

Za okrasitev mestne hiše so poskrbeli dijaki iz programov aranžerski tehnik in cvetličar Šole za ekonomijo, turizem in kmetijstvo Šolskega centra Ptuj. 

Dijaki so z mentoricami okrasili tako zunanjost kot notranjost mestne hiše. 

Tudi vi si okrasite domove

Letos pa bo zavod za turizem izbiral tudi najlepšo okrasitev. Iskali bodo najbolj izvirno, noro, pustno, šaljivo, norčavo okrašen dom. 

Izbor bo v času med 19. februarjem in 28. februarjem, ko bo ekipa na terenu obiskovala najlepše okrašene domove. 

Bi svojo ustvarjalnost pokazali drugače? Tudi letos bo tekmovanje Ex Tempore, kamor se lahko prijavi vsak, ki bo svojo kreativnost pokazal skozi pustno tematiko. 

Nagrada tudi letos ne bo prekinila tradicije, saj prijave že zbirajo. Letos izjemoma že drugič na spletu, in sicer vse od prijave in ocenjevanja, do podelitve nagrad. Vsi zainteresirani likovniki se lahko prijavite do 14. februarja.

Virtualna razstava prispelih del bo objavljena na tej spletni strani. Otvoritev virtualne razstave in podelitev nagrad bo v četrtek, 24. februarja 2022, ob 16.00.

Starejše novice