Bivanje otrok bo v ptujski bolnišnici od danes nekoliko lažje. Stene krasi Fenosovo Otroštvo.

Aleksander Fenos je ptujski frizer in umetnik, njegovi grafiti pa krasijo delčke Ptuja. Velike grafite Fenosa lahko opazimo v in ob ptujskem podhodu, zdaj pa njegove slike krasijo otroški oddelek ptujske bolnišnice. 

Otroštvo je naslov serije šestih slik, dogodek predaje donacije pa je, prikladno, potekal na dan mladosti. 

Ideja se je porodila na frizerskem stolu v salonu Fenosa, kjer je Aleksander sam dal idejo Dušanki Meglič, specialistki pediatrije in neonatalogije, za donacijo slik. Tudi njegova hči je namreč nekaj dni prebila na otroškem oddelku ptujske bolnišnice, kjer pa je opazil, da so stene puste - temu je sledil dogovor - otroški oddelek moramo polepšati. 

»V bolnišnici na Ptuju smo vedno veseli, ko srečamo ljudi, ki so iz lokalnega okolja in začutijo, da lahko s svojim delom, svojo umetnostjo, doprinesejo k boljšemu bivanju pacientov in zaposlenih,« je dejala Damijana Bosilj, predstojnica ginekološko-porodnega oddelka. 

Z motivi za dobro počutje

Aleksander Fenos je na predaji serije slik dejal, da upa, da bodo te pozitivno vplivale na počutje zaposlenih in pacientov. 

Prav tako si želi, da bi lahko na Ptuju dobil še kakšno steno, ki bi jo lahko okrasil z grafiti in tako polepšal podobo mesta. 

Starejše novice