Lončarovci so pred časom dobili zanimivo turistično točko. Sprehodili se boste lahko med mokrotnimi travniki, videli turško grabo z zakopanim zlatom in ostanke nekdanjega mlina.

Lansko leto poleti so v Lončarovcih predstavili novo počivališče in dvignjene lesene poti, ki so nastale v sodelovanju med Krajevno skupnostjo Lončarovci, občino Moravske Toplice in Javnim zavodom Krajinski park Goričko. 

Gre za novo atrakcijo, s katero želijo privabiti turiste. Te pa smo tudi sami že srečali minuli konec tedna, ko je lepo vreme kar vabilo na svež zrak.

V Lončarovcih, kjer si le streljaj stran od nove poti lahko pojeste ene najboljših rib v teh koncih, in sicer v okrepčevalnici »Močvara«, so pripravili novo počivališče z urejeno mizo in klopmi predstavlja odlično točko za postanek in izhodišče pohodnikov, kolesarjev in drugih mimoidočih.

Lahko pridete do turškega zlata?

Ob počivališču je vzpostavljena lesna učna pot. Po njej se boste lahko sprehodili po zavarovanih naravnih vrednotah Lončarovec - ekstenzivnih mokrotnih travnikih in potoku Curek.

Gre za enega manjših potokov na Goričkem, ki izvira med Lončarovci in Kančevci ter teče po strugi, polni zavojev do naselja Središče, kjer prečka mejo z Madžarsko.

Na učni poti si boste lahko na interpretativnih tablah prebrali in spoznali značilnosti in ekologijo naravnih vrednot, zavarovanih rastlinskih in živalskih vrst ter videli, kakšno je sodelovanje narave in človeka. Lahko pa na sprehodu zgolj opazujete naravo in uživate. 

Najmlajše bo zagotovo zanimala turška graba. V njej lahko opazimo številne brloge lisic in jazbecev. Ime pa je dobila po legendi o turškem zlatu, ki naj bi bilo tudi zakopano še od časa turških vpadov. Obenem pa boste lahko videli tudi ostanke nekdanjega mlina. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualne predsednice države?

Starejše novice