Nuša Fekonja želi videti kreativnost med tistimi, ki se bodo prijavili.
V občini Sveta Trojica bodo še nekaj časa zbirali prijave na natečaj za najboljšo krajevno sladico. Zmagovalec dobi nagrado v višini petsto evrov, župan pa si želi, da bodo s sladico prepričali turiste.

O natečaju za krajevno sladico občine Svete Trojice smo pisali nedolgo nazaj.

Študentka Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor Nuša Fekonja se je diplomske naloge na tak način lotila tudi zato, ker se ljubiteljsko ukvarja s peko sladic in je želela v nalogo vključiti tudi rojstni kraj.

»Z mentorico sva se potem pogovarjali in ugotovili, da ne bi bilo slabo oblikovati kakšen natečaj. Rodila se je ideja in zdaj imamo izbor krajevne sladice Svete Trojice,« nam je povedala.

Pri njih se sicer že lahko pohvalijo s slovenjegoriško gibanico, a zdaj želijo ponuditi še nekaj novega, nekaj drugačnega.

»Namen te sladice je to, da poiščemo nekaj majhnega, atraktivnega, okusnega, sladkega in tudi vizualno privlačnega, kar lahko ponudiš turistu ob kavi ali ob kozarcu vina,« pravi Tanja Arih Korošec, direktorica Zavoda za turizem Sveta Trojica.

Župan upa, da bo sladica prepričala tudi turiste.

Sladica mora govoriti svojo zgodbo

Z novo sladico želijo povečati tudi kulinarično ponudbo.

»Prav to je naš namen, da ta sladica privabi še več turistov. Poleg zgodovine, ki jo imamo, poleg odličnega jezera in kulturne dediščine, si na ta način želimo postati tudi kulinarična destinacija,« nam je želje občine zaupal David Klobasa, župan občine Sveta Trojica v Slovenskih goricah.

Ovir pri prijavi na natečaj ni, saj se lahko prijavijo vsi, ki jih veseli peka sladic. Želja je, da se v sladici skrivajo tudi lokalni pridelki in ima svojo zgodbo.

»Želimo, da nam tisti, ki se bodo prijavili, pokažejo kreativnost in predstavijo sestavine, ki se bodo skrivale v sladici. Želja je tudi, da ima sladica neko zgodbo in se jo tudi poimenuje,« še pravi Nuša Fekonja.

Tanja Arih Korošec si želi, da je sladica tudi vizualno privlačna.

Nagrada petsto evrov, veljavo sladici bodo dali sodniki

Na natečaj, ki bo trajal še najmanj do 23. maja, se kandidati že veselo prijavljajo. Župan meni, da bo imela komisija precej težko delo. Zaradi članov komisije, kjer gre tudi za priznana imena, bo imela sladica določeno težo.

»Mislim, da veljavo tej sladici dajo prav sodniki. Na podlagi kvalitete sodniške ekipe je tudi neka kvaliteta same sladice,« pravi Klobasa.

Zmagovalca natečaja, ki bo prejel nagrado v višini petsto evrov, bodo razglasili na tradicionalnem TrojicaFestu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice