Foto: Mestna občina Maribor
Mestna občina Maribor bo na dražbi prodajala tri stanovanja in en poslovni prostor. Poglejte, za kakšna stanovanja gre in po koliko se prodajajo.

Mestna občina Maribor na dražbi prodaja občinska stanovanja in poslovni prostor, saj je na svoji spletni strani razpisala dražbo nepremičnin.

Tokrat ponuja tri stanovanja in en poslovni prostor. Cena stanovanj se giba od 87.580 evrov, in sicer za 60,4 kvadratnega metra veliko dvosobno stanovanje na Prisojni ulici, za najdražje stanovanje pa bo potrebno odšteti najmanj 95 tisoč evrov. Gre za dvosobno stanovanje v velikosti 54,4 kvadratnega metra na Potrčevi ulici.

Na elektronsko javno dražbo lahko kot dražitelji pristopijo posamezniki, ki se bodo najkasneje do torka, 7. maja, pred izvedbo posamezne dražbe prijavili na spletnem naslovu, na katerem bo potekala dražba.

In katere nepremičnine so naprodaj?

Na dražbi je stanovanje na Frankolovski ulici v Mariboru, in sicer gre za:

  • dvosobno stanovanje v drugem nadstropju stavbe na naslovu Frankolovska ulica 19 v Mariboru, v skupni izmeri 52,2 kvadratnega metra, pri čemer bivalni prostor meri 45 kvadratnih metrov, balkon 3,8 kvadratnega metra, klet pa 3,4 kvadratnega metra. Leto izgradnje stavbe je 1962, izklicna vrednost stanovanja pa znaša 92.000 evrov.
Foto: Mestna občina Maribor

Stanovanje na Potrčevi ulici v Mariboru. Gre za:

  • dvosobno stanovanje v četrtem nadstropju stavbe na naslovu Potrčeva ulica 4 v Mariboru, v skupni izmeri 54,4 kvadratnega metra, pri čemer bivalni prostor meri 50,2 kvadratnega metra in klet 4,2 kvadratnega metra. Leto izgradnje stavbe je 1965, izklicna vrednost stanovanja pa znaša 95.000 evrov.
Foto: Mestna občina Maribor

Na dražbi je tudi stanovanje na Prisojni ulici v Mariboru, in sicer gre za:

  • dvosobno stanovanje v mansardi stavbe na naslovu Prisojna ulica 15 v Mariboru, v skupni izmeri 60,4 kvadratnega metra, pri čemer bivalni prostor meri 45,9 kvadratnega metra, shramba v stanovanju 8,1 kvadratnega metra in klet 6,4 kvadratnega metra. Leto izgradnje stavbe je 1938, izklicna vrednost stanovanja pa znaša 87.580 evrov.

Na občini še dodajajo, da ima za predmetno stanovanje drugi etažni lastnik predkupno pravico, ki jo lahko lastnik uveljavlja v 30 dneh po prejemu obvestila Mestne občine Maribor o višini izdražene cene.

Foto: Mestna občina Maribor

Ne nazadnje pa mariborska občina prodaja še poslovni prostor na Ulici Moše Pijada v Mariboru. Gre za:

  • poslovni prostor v pritličju stavbe na naslovu Ulica Moše Pijada 26 v Mariboru, v skupni izmeri 34,5 kvadratnega metra, pri čemer meri lokal 30,9 kvadratnega metra in klet 3,6 kvadratnega metra. Leto izgradnje stavbe je 1860, izklicna vrednost poslovnega prostora pa znaša 34.500 evrov.
Foto: Mestna občina Maribor

Dražba bo potekala v začetku maja

Dražitelj mora ob prijavi obvezno pripeti kopijo potrdila o plačilu varščine v višini deset odstotkov od navedene izklicne cene.

Dražba bo potekala preko spleta, in sicer v petek, 10. maja.

Vse informacije o pogojih za sodelovanje na elektronski javni dražbi pa posamezniki najdejo na spletni strani Mestne občine Maribor.

Starejše novice