Nova, sodobna vežica na rogozniškem pokopališču že nastaja. Staro so podrli, tako pa napreduje gradnja nove, skoraj milijonske.

V predlogu proračuna za leto 2022 je ptujska občina za rekonstrukcijo vežice namenila en milijon evrov. Izvajalec del je M. Z. Gradbeništvo s Ptuja, projektno podjetje je Sokpro iz Gorišnice, odgovorna vodja projekta je Polona Menzinger, nadzornica del pa Petra Žiher Sok, sicer solastnica in direktorica podjetje Sokpro.

Vežica bo po rekonstrukciji in prizidavi merila 19,8 metrov na 25,15 metrov, nadstrešek pa bo meril največ 19,8 metrov na 10,78 metrov.

Objekt vežice bo imel klet, pritličje in tudi neizkoriščeno podstrešje. Strehi vežice in nadstreška bosta dvokapnici z naklonom petnajstih stopinj. Tlakovanje bo iz naravnega kamna v sivi barvi.

Od prejšnjega objekta je ohranjen le kletni prostor in temelji, ostalo je porušeno. 

Okoli nove vežice so predvidene tudi zelene površine, in sicer urejena trata, pred objektom bo živa meja in cvetlice ter drevesa, ki jih bo priporočil strokovnjak za hortikulturo. 

Celotna investicija znaša 881.614,82 evrov brez davka na dodano vrednost, dela pa bi naj bila končana že letošnjega septembra. 

Dela potekajo prepočasi? 

Nedavno je Marta Tušek, ptujska mestna svetnica iz vrst DeSUSa, izpostavila, da dela na vežici potekajo nekoliko prepočasi. 

»Z ozirom na dejansko stanje na gradbišču ta rok ne bo dosežen,« je prepričana svetnica. Rok za dokončanje del je sicer letošnji september. 

Na občini so potrdili, da izvajalec z deli res nekoliko zamuja, a je ta obljubil, da bodo dela dokončana v pogodbenem roku. To bo zagotovil z ustrezno prilagoditvijo ostalih gradbenih aktivnosti. 

Komentarji (1)

ffra-ffra (ni preverjeno)

odgovorna vodja projekta je Polona Menzinger, nadzornica del pa Petra Žiher Sok, sicer solastnica in direktorica podjetje Sokpro. To je dobro, da sam sebe nadziraš !?

Starejše novice