Foto: Niko Časar
Poglejte, kako smo se imeli na prvem dnevu Kurentovanja na Ptuju.

Kurentovanje 2023 na Ptuju se je pričelo včeraj, za »najodmevnejšo« otvoritev pa je poskrbela Svetlana Ražnatović Ceca, ki velja za največjo balkansko glasbeno zvezdo in pravi simbol turbo folka.

Pevka, ki je (že velikokrat) sprožila velike polemike in mnoga nasprotovanja, je tokrat pritegnila tudi številčno občinstvo.

Lastnica nogometnega kluba, glasbenega studia in parfumske linije je sicer končala srednjo veterinarsko šolo, zaigrala v filmu z Radom Šerbedžijo ob strani, na oder pa je prvič stopila, ko je bila stara pet let. 

Do sedaj je izdala 18 albumov in prodala več milijonov plošč. Za sabo ima pet evropskih turnej in dve svetovni, podrla pa je tudi več rekordov v obiskanosti koncertov. 

»Na prvi dan« Kurentovanja pa je nastopil tudi Miro Todosovski, makedonski pevec, ki sicer živi v Sloveniji. Nekdanji član skupine Pop Design je znova več kot navdušil s svojim energičnim nastopom.

Preverite, kako so »zakurentovali« nadvse razpoloženi obiskovalci.

Komentarji (7)

Führer (ni preverjeno)

Das ist eine große Schande für Ptuj!

Ivan (ni preverjeno)

Nikoli.

In reply to by Führer (ni preverjeno)

neimenovani (ni preverjeno)

Sramota! Slameršaka bi trebalo zamenjati!Kdo je sodeloval v tej anketi?Po mojem je glasoval Balkan! A nimamo v Sloveniji dovolj kvalitetnih ansamblov in pevcev da potrebujemo srbsko turbo pevko? Takšne prireditve bi trebalo bojkotirati! Koliko naših pevcev nastopa na kakšnih srbskih prireditvah?Koliko pa pokasira Zavec za dvorano?Še enkrat sramota!

EIP (ni preverjeno)

brigi se za sebe kaj tebi kdo pravi kaj ti delaš pusti druge pred svojim pragom prvo pometi....

In reply to by neimenovani (ni preverjeno)

Kulturnik (ni preverjeno)

Se mi zdi, ja, komu bi metla najbolj v roke pasala...

In reply to by EIP (ni preverjeno)

Kulturnik (ni preverjeno)

Ja Bog pomagaj, no. Kaj so te to za ene balkanske štime?! Že sami jih imamo vrh glave, in to od slovenskih izvajalcev (Basi in podobni kreteni...). Šotor je, zgleda, bil grozovit, glasbeni žmah rulje pa popolnoma deformiran, za kar so v Sloveniji zaslužne lokalne radijske postaje z radijem Ptuj vred. Da se samo na kretene Polkaholike ne smem zmisliti in na tisto njihovo vesoljsko reklamo za alkohol. Čemu je te to podobno?! Očitno je, da je tistim, ki so za organizacijo tega dogodka kompetentni in nedvomno tudi debelo plačani, samo za čimvečji finančni izplen. Briga njih za srž in pomen fašenka. Mene na taki čagi, kot to imenujejo mnogi (vrh Gaussove krivulje), seveda nikoli ne bo, ker imam še vedno izpiljen neki glasbeni okus, da bi šel to gledat oz. poslušat pa bi moral biti mortus pijan. Pijem alkohola pa ne...

Sergej (ni preverjeno)

Kulturnik
Hvala naravi da te ne bo!
Jupi čaga gre dalje
Glede na obisk je bilo Ok da je prišla
Ostali pa spat

Starejše novice