S prižigom luči, ki so ga spremljali obisk Ledene kraljice, ognjeni spektakel na hoduljah, norčije škratov in drugih pravljičnih bitij, je tudi najstarejše slovensko mesto zasijalo v praznični podobi.

Bogata otroška animacija in glasbeni program

Kot je povedala namestnica direktorice Zavoda za Turizem Ptuj Monika Klinc, bo zadnji mesec v letu nadvse pester. 

»Tokrat smo prižgali praznične luči, že 14. decembra pa bomo nadaljevali s prihodom dedka Mraza in tete Zime. Med 19. in 30. decembrom bomo obiskovalce mesta zabavali z bogato otroško animacijo in glasbenim programom,« je pojasnila in dodala, da bo posebne okrasitve deležno tudi mesto.

»Razsvetljenega bo kar veliko starega mestnega jedra, veliko bo iger z barvami, letos po nekaj letih pa imamo še postavljene zelene smreke,« je sklenila Klinčeva. Med 14. in 31. decembrom 2018 bo mestni trg oživela Ptujska pravljica, ki bo s pravljičnim sejmom, glasbenim programom in kotičkom za otroke poskrbela za pestro praznično dogajanje v srcu mesta.

»Oživela« so tudi pročelja zgodovinskih hiš

Letos so v soju tisočerih luči »oživela« tudi pročelja zgodovinskih hiš, unikatni okrasitvi ptujske vizualne umetnice Stanke Vauda pa se bodo pridružili še zvočni dražljaji. 

»Ptujska okrasitev je posebna v simboličnem pomenu, saj govori o cikličnosti letnih časov, plapolajoči beli trakovi vzbujajo asociacije na kurenta, ki v zimsko belino prinese barvito pomlad. Poseben element krasitve so aluminjaste rondelice, ki jih razžarijo sončni žarki, veter pa jih zaziba v prijetni žvenket,« sporočajo iz ptujskega zavoda za turizem.

Župan bo silvestroval na mestnem trgu

Uvoda v praznični december se je udeležil tudi tamkajšnji župan Milan Senčar. Za Ptujinfo je dejal, da so s prižigom lučka res nekoliko »počakali«, če se primerjajo z drugimi občinami, vendar je v nadaljevanju prazničnega decembra obljubil nadvse pester program za vse generacije. Ker so v nedeljo volitve in Senčar ni kandidiral, pa pravi, da bo v tem mesecu vseeno obiskoval prireditve na mestnem trgu.

»Tudi novo leto bom pričakal tukaj,« je obljubil župan.

Starejše novice