Dela, ki bodo trajala približno štiri mesece, so se začela danes.

V Mestni občini Ptuj smo z današnjim začetkom del priča popolni rekonstrukciji Ulice 5. prekomorske, ki bo trajala vse do 30. septembra. V prvi fazi gradnje bodo prenovili območje od križišča s Peršonovo ulico do krožišča z Volkmerjevo cesto.

V sklopu prenove bodo Javne službe Ptuj zamenjale celotno asfaltno vozišče in pri tem poskrbele za ustrezno meteorno kanalizacijo, obnovile bodo pločnike za pešce in uredile kolesarske poti na vozišču. 

V času izvedbe del popolna zapora ceste v dveh fazah

Celotna razdalja izvedbe cestnih del je 1024 metrov. 

Od 24. maja do 15. julija bo zapora od križišča s Peršonovo ulico do priključka pred parkiriščem Spar. Obvoz bo potekal po Peršonovi ulici in Volkmerjevi cesti na Ulico 5. prekomorske. 

Prva faza cestne zapore - od 24. maja do 15. julija.

Od 15. julija do 30. septembra bo zapora od priključka na parkirišče Spar do novega križišča na Volkmerjevi cesti. Obvoz bo potekal po Volkmerjevi cesti in Kraigherjevi ulici na Ulico 5. prekomorske.

Druga faza cestne zapore - od 15. julija do 30. septembra.

Začasno ukinjenih 23 parkirnih mest

Mestna občina obljublja, da bo v času gradnje poskrbljeno za tiste, ki imajo parkirna mesta na tem prostoru, in tudi za neoviran prehod do svojih stanovanjskih hiš.

Na Ulici 5. prekomorske bo začasno ukinjenih 23 parkirnih mest. Nadomestno parkiranje bo omogočeno na prostih parkiriščih Volkmerjeve ceste ter pri trgovini Spar na Ulici 5. prekomorske.

Motena bo tudi oskrba s pitno vodo

Komunalno podjetje Ptuj bo zamenjalo glavni vodovod in hišne priključke ter obnovilo drugo komunalno infrastrukturo, kot so telekom ter kabelski in elektro vodi.

Obstoječi cevovod iz leta 1985 je dotrajan in v slabem stanju, zato bo ob zamenjavi trenutnega PVC materiala s kakovostnejšim pričakovati tudi popravilo okvar, ki se na cevovodu sedaj pojavljajo.
 
V ptujskem komunalnem podjetju opozarjajo, da bo v času vezav glavnega vodovoda in priključkov motena oskrba s pitno vodo. V celotnem času del lahko pričakujemo dve do štiri motnje, o katerih bomo Ptujčani pravočasno obveščeni.

Naložba v skupni vrednosti okrog 950.000 evrov bo v celoti financirana iz občinskih sredstev. To je komaj pričetek del, naslednje leto bo zgrajen še del od Osnovne šole Ljudski vrt do križišča s Peršonovo ulico, naslednji faza, predvidena za leto 2023, pa sledi od krožišča proti Mestnem vrhu.

Javne službe Ptuj bodo na svoji spletni strani sproti obveščale o zaporah in vseh potrebnih informacijah tam živečim. Kljub temu upajo na čim manj zapletov pri gradnji in od občanov pričakujejo strpnost in razumevanje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice