Spodnje Podravje ni med blestečimi območji po številu precepljenih. Kaj pa na to pravi županja Ptuja Nuška Gajšek?

Podravje je skorajda na dni lestvice deleža cepljenih oseb po statističnih regijah. Znašli smo se na predzadnjem mestu, polno cepljenih v Podravju pa je 155.181 oseb. S prvim odmerkom je cepljenih 50,4 odstotkov ljudi, polno cepljenih pa je 47 odstotkov ljudi v Podravju. 

Krivulja precepljenosti se sicer tudi v Podravju dviguje, kaj nakazuje na to, da se za cepljenje odloča zmeraj več oseb. 

V Podravju je s prvim odmerkom cepljenih 84.563 žensk, s vsemi odmerki pa 78.879 žensk. S prvim odmerkom je cepljenih 81.102 moških, s vsemi odmerki pa 76.302 moških. 

V Podravju je največ oseb cepljenih s Pfizerjem, sledi AstraZeneca, nato Moderna in nazadnje Janssen. 

Kakšno je stališče Nuške Gajšek?

Med svetniškimi vprašanji pa se je znašlo tudi vprašanje Sergeje Puppis Freebairn iz Liste Andreja Čuša. Zanimalo jo je, koliko zaposlenih na občinski upravi je cepljenih. 

Nuška Gajšek, županja Ptuja je odgovorila, da je cepljenih približno toliko, kot na ravni občine. Torej, nekoliko več kot polovica občinske uprave. Dodala je, da je nekaj tudi prebolevnikov, ki se bodo cepili, ko se bodo lahko. 

Svetnik Aleksander Voda iz svetniške skupine Liste Andreja Čuša je izpostavil, da nekateri župani pozivajo svoje občane k cepljenju. Zanimalo ga je, kakšno je stališče Mestne občine Ptuj in osebno stališče županje glede cepljenja. Izpostavil je tudi osebno mnenje, da bi bilo dobro, da bi občina pozvala občane k številčnejšemu cepljenju. 

»Cepljenje je stvar osebne izbire posameznika. Dokler je cepljenje prostovoljno, bomo posameznikom prepustili, da se odločajo po svoji lastni presoji,« je bil jasen odgovor Gajškove. 

Starejše novice