Pokol živali na območju Mestne občine Maribor, za katerega naj bi bili odgovorni psi.

Po spletu so zaokrožile grozljive objave o pokolu ovac na območju Krajevne skupnosti Malečnik. 

Kot je zapisala ena od uporabnic Facebooka, naj bi dva psa že eno leto na območju Krajevne skupnosti Malečnik pobijala ovce.

Grozljivi prizori

Pred dnevi naj bi ponovno prišlo do pokola ovac, tokrat pri dveh kmetijah v naselju Ruperče.

Ene so pogrizene do smrti, druge imajo odgriznjen obraz, tretje pa od šoka samo stojijo na mestu, grozljivo situacijo opisuje uporabnica Facebooka. 

Bojijo se tudi za otroke

Obveščena naj bi bila že tudi pristojna inšpekcija, pokole pa naj bi izvajala dva psa, kar naj bi bilo potrjeno tudi s strani pooblaščenca za zaščitene vrste iz zavoda za gozdove.

Na eni od fotografij je vidna črno-bela dlaka na ograji, ki naj bi bila pasja. Po pisanju več ljudi naj bi šlo za dva srednje velika psa, za katera pa se ne ve, kdo je njun lastnik.

Psa naj bi se prosto sprehajala po vaseh in ubijala živali.

Krajani naj bi se borili za nalog za odstrel psov, saj kot pravijo, se bojijo za življenja živali in ljudi, predvsem otrok, ki sami hodijo v šolo.

Komentarji (1)

POJEDENI DAN (ni preverjeno)

Kaj se te imajo krajani boriti za nalog za odstrel psov. Vsaka vas ima kakega raubšica. On je tisti, ki lahko reši situacijo, in to nemudoma. Ampak vsaka vas žal premore tudi "tožibabe". Psa pokniti in hitro zakopati, pa bo mir.

Starejše novice