Hinko Sodinski plemeniti Gall je že 18. princ ptujskega karnevala (foto: Mestna občina Ptuj).
Letošnji princ karnevala, ki bo mestu vladal v času pusta, je Hinko Sodinski plemeniti Gall. Vladal bo s svojo gospo Stanko plemenito Gall.

Pred Hinkom Sodinskim plemenitim Gallom je bil princ karnevala Darko Cafuta kot Jakob baron Zekel Videmski, a je, kot se spodobi, svojo vladavino predal nasledniku Hinku Šoštariču iz Sodincev. 

Že takrat, na martinovo, 11. novembra, ob 11. uri in 11 minut, smo vedeli, da bo letošnje Kurentovanje drugačno, kot smo ga vajeni in da bo Hinkova vladavina še posebno pod pritiskom. 

Kljub temu pa 18. princ ptujskega karnevala pravi, da je od prinčevanja pričakoval veliko in bil zelo ponosen, da bo promoviral pustni čas in Kurentovanje. 

Princa ne bo iz prestola vrgel niti koronavirus

Kurentovanje bo letos potekalo kar virtualno, preko družbenih omrežij. Temu se bo pa moral prilagoditi tudi princ Hinko Sodinski plemeniti Gall.

Tradicija seveda ostaja in princa ne bo iz vladavine vrgel niti koronavirus, pa vendar se mora tudi princ letos prilagoditi razmeram. Tradicijo bodo torej promovirali virtualno. 

Virtualno, a tradicije ne prekinjajo

»Razmišljam in se dogovarjamo kako tradicijo promovirati v virtualni obliki, da bo za vse navdušence  popestren čas veseljačenja, norčavosti in obredov etnografskega izročila,« je za Ptujinfo povedal Hinko Sodinski plemeniti Gall. 

Princ zagotavlja, da bo vladal, a le preko družbenih omrežij. Pravi, da bo nekaj tudi videokonferenc in pojavljanja na televiziji, Ptujčane in Ptujčanke pa bodo ta norčavi čas zabavali tudi z objavami, s katerimi bodo obujali spomine na pretekla Kurentovanja. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice