Foto: Nepremicnine.net
Preverili smo nepremičninski trg v Halozah. Našli smo kar nekaj stanovanjskih hiš, ki se prodajajo za manj kot 30.000 evrov. Vas zanima?

Vse več ljudi se iz mestnega vrveža umika na podeželje, tudi v gričevnate Haloze. Na trgu so tako stare cimprane hiše kot nekoliko novejši vikendi in celo najsodobnejše arhitekturne stvaritve. Preverili smo, kje se cene haloških stanovanjskih hiš začnejo.

Vzdrževana hiša v Cirkulanah za 29.500 evrov

Okoli 76 kvadratnih metrov velika hiša je bila zgrajena leta 1885, obdajajo jo gozdovi in travniki. Hiša je vzdrževana in zajema predprostor, kuhinjo, dve sobi in kopalnico. Iz zunanje strani je vhod v kurilnico, klet in drvarnico. Urejeni so priključki na vodovodno, električno in telefonsko omrežje, ogrevanje s centralno kurjavo je mogoče na olje ali na trdo gorivo. Do hiše vodi asfalt, le zadnjih 200 metrov je utrjen makadam. Stavbi pripada dober hektar zemljišča na mirni in rahlo dvignjeni lokaciji.

»Ogled priporočamo vsem, ki obožujejo naravo in želijo starejšo, vendar urejeno hišo!« so v oglasu zapisali prodajalci.

Foto: Nepremicnine.net

Hiša častitljive starosti v Belavšku za 25.000 evrov

Okoli tri kilometre od Zgornjega Leskovca v občini Videm stoji okoli 50 kvadratnih metrov velika stanovanjska hiša s častitljivo letnico 1887. Pripada ji še 4,7 hektarja zemljišč, v večini kmetijskih: njiva, sadovnjak in vinograd s 500 trsi. Hiša se ponaša s črno kuhinjo, vinsko kletjo, lesenimi podi in ogrevanjem na trdo gorivo, ima tudi vse priključke.

»Hiša ima tipično podobo kmečkega življenja od 19. stoletja dalje. Za največje entuziaste in ljubitelje starin je hiša primerna za obnovo in predstavlja odlično izhodišče za pravo kmečko hišo, ki bi zgodovino prinesla v sodobni čas,« so prodajalci zapisali v oglasu.

Foto: Nepremicnine.net

Butana hiša v Strmcu pri Leskovcu za 21.000 evrov

V Strmcu pri Leskovcu v občini Videm je naprodaj 20 kvadratnih metrov velika pritlična butana hiša, zgrajena leta 1958. Stoji na samem in v zavetju gozda. Mimo gre makadamska občinska cesta, za katero je že predvideno asfaltiranje. Hiša je sestavljena iz dveh prostorov; kuhinjski del in bivalno-spalni prostor s krušno pečjo. Sanitarij ni. Aktiven električni priključek, voda in telefon pa sta speljana le do hiše. Ob stavbi je še manjši gospodarski objekt, ki služi kot klet, shramba in prostor za predelavo grozdja. Pripada ji dobrih 5.000 kvadratnih metrov zemljišča.

»Če iščete zeleni kotiček na samem, samo zase, poslušati zgolj ptičje petje ali opazovati gozdne živali, dihati svež zrak neokrnjene narave, imate voljo do obdelovanja zemlje ali skrite načrte za svoj bivalni vikend, ste na pravi lokaciji,« so v oglasu zagotovili prodajalci.

Foto: Nepremicnine.net

Starejša hiša v Vareji za 18.000 evrov

V Vareji v občini Videm je na eni od lepih razglednih točk naprodaj okoli 49 kvadratnih metrov velika hiša. Zgrajena je bila leta 1780 in v šestdesetih letih prejšnjega stoletja obnovljena. Pripada ji slabih 4.000 kvadratnih metrov velika posest, na njej pa je tudi vinograd starih sort. Ob hiši so še hlev, preša z listnikom in lopa.

»Hišo bi sicer zelo težko obnovili, še posebej po naravni nesreči, ki se ji je pripetila v zadnji ujmi julija 2019 – požara zaradi udara strele. Vendar pa za največje entuziaste in ljubitelje starin tudi to ne bi bil prevelik zalogaj. Lokacija je prijetna in mirna, pogled se s hišnega praga spočije po vseh znamenitih okoliških gričih (Boč, Donačka, Avguštin …),« so v oglasu zapisali prodajalci.

Foto: Nepremicnine.net

Cimprača v Trdobojcih za 17.000 evrov

V Trdobojcih v občini Videm se prodaja 34 kvadratnih metrov velika hiša. Gre za podkleteno cimpračo oziroma viničarsko hišo iz tramov. Hiša je potrebna obnove ali primerna za rušenje. Napeljava za elektriko in vodovod je na parceli. Hiša je bila zgrajena okoli leta 1900, pripada ji okoli 16.000 kvadratnih metrov zemljišča. K hiši spada starejši, a lepo vzdrževan vinograd in travnik. Prek ceste je velik gozd, pretežno iglast.

»Zaradi sončne lege, miru in stika z naravo omogoča zemljišče idealne prostor za oddih in življenje brez mestnega vrveža. Trgovina, šola in ostala infrastruktura so oddaljeni tri kilometre,« so v oglasu povedali prodajalci.

Foto: Nepremicnine.net

Cimprana hiša v Slatini za 15.900 evrov

V Slatini v občini Cirkulane se prodaja 34 kvadratnih metrov velika hiša, ki ji pripada 5.900 kvadratnih metrov zemljišč. Vzdrževana cimprana hiša je bila zgrajena okoli leta 1800. Obsega dnevno-spalno sobo, kuhinjo z jedilnico, hodnik s shrambo, stranišče in vinsko klet. Ob stavbi so gospodarski objekt, vinograd z 200 trsi, sadovnjak in gozd. Električni priključek je urejen. Voda je iz cisterne, javni vodovod pa je ob hiši. Oglas je objavljen tukaj.

Foto: Nepremicnine.net

Hiša v Kupčinjem Vrhu za 15.000 evrov

V Kupčinjem Vrhu v občini Majšperk je naprodaj okoli 92 kvadratnih metrov velika hiša. Hiša je bila zgrajena leta 1955, adaptirana pa leta 2005. Pred časom so obnovili streho in fasado ter zamenjali okna, notranjost hiše pa je še potrebna prenove. Stavbi pripada 758 kvadratnih metrov veliko zemljišče.

»Hiša je v mirnem delu v naravi, ob potočku,« so v oglasu povedali prodajalci.

Foto: Nepremicnine.net

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Kozmonavt (nepreverjen)

Problem je bližina meje ! Tam imaš emigrante vsak dan na pragu zato se izseljujejo in prodajajo .

Slovanske hise (nepreverjen)

Gre za nemske "Bauhaus" hise ... zato so nizke cene ker se sestavijo v nekaj tednih brez gradbenega uporabnega ... ce hoces ta pravo si zgradis slovansko hiso

mandarina3 (nepreverjen)

Hiše bogu za hrbtom brez infrastrukture, za porušit in nič več kot to...stran vržen denar, kaj ti bo parcela?

Jolka (nepreverjen)

Na pol podirajoče koče, 10 krat predrago. Za poscat smešen pa je opis podrtije v Belavšku, " s tipično podobo kmečkega življenja od 19. stoletja dalje". Kaj to pomeni, da so notri še vedno gobavci?

Kaplja (nepreverjen)

Čudno, da se za njih ne stepejo...

Alien (nepreverjen)

Takšno stanje ni samo v Halozah ! Prlekija in Prekmurje sta tudi kritična .

ffra-ffra (nepreverjen)

Kje pa v Prekmurju primanjkuje stanovanjskih objektov, vsled tega se pospešeno gradi !?

In reply to by Alien (nepreverjen)

Default (nepreverjen)

Ja Bogu za hrbtom

nagajivček (nepreverjen)

za kul bi bilo dobro in da nikoli ne bi slišali već zanje !

Default (nepreverjen)

Kdo pri zdravi pameti si bo pa kupil podrtijo bogu za hrbtom.

ANNET (nepreverjen)

kako žalostno, nekoč dom družinam, sedaj zapuščene upam, da ne deložirane

Starejše novice