Slika je simbolična.
Ptujski policisti so med preteklim koncem tedna obravnavali več pomembnih dogodkov.

Ptujski policisti so v petek, 11. avgusta, obravnavali nesrečo v podjetju na Rogozniški cesti na Ptuju. 

Na Potrčevi cesti so obravnavali nesrečo z gmotno škodo, povzročiteljici pa so izdali plačilni nalog. 

V trgovskem centru OBI na Puhovi ulici so obravnavali tatvino, zoper znanega storilca pa sledi kazenska ovadba na tožilstvo na Ptuju. 

Na Turniški ulici je neznanec na neugotovljeni način prišel do podatkov o bančnem računu in na škodo oškodovanca izvedel dvig 800 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba. 

Obravnavali so tudi kršitev javnega reda in miru v Rabelčji vasi, kršitelju pa so izdali plačilni nalog. 

Sprejeli so prijavo kaznivega dejanja ponarejanja listin, storjenega na območju Slovenske Bistrice. Sledi odstop zadeve njihovi policijski postaji. 

Na Ulici 5. prekomorske so obravnavali kaznivo dejanje zatajitve denarja najdenega na bankomatu. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na ptujsko državno tožilstvo. 

Obravnavali so tudi prometno nesrečo z lažjimi poškodbami na Potrčevi cesti na Ptuju, povzročitelju so izdali plačilni nalog. 

V soboto še nekoliko več intervencij

V soboto, 12. avgusta, so v Krčevini pri Vurbergu obravnavali povoženje divjadi, vozniku so izdali obvestilo o odstopu od ogleda. 

Pred ptujsko bolnišnico so obravnavali prometno nesrečo z gmotno škodo s pobegom, po povzročitelju pa še poizvedujejo. 

Na Volkmerjevi cesti na Ptuju so obravnavali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče na Ptuju. 

Obravnavali so namerno poškodovanje osebnega avtomobila na Volkmerjevi cesti, sledi zbiranje obvestil po neznanem storilcu in kazenska ovadba. 

Na Ulici 5. prekomorske so obravnavali kaznivo dejanje zatajitve denarja najdenega na bankomatu. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na ptujsko državno tožilstvo. 

V Hajdošah so obravnavali kršitev javnega reda in miru, kršitelju so izdali plačilni nalog. 

Na železniški postaji na Ptuju so obravnavali poškodbo potnika pri sestopu z vlaka. V zvezi s tem bo podana kazenska ovadba na ptujsko državno tožilstvo. 

Obravnavali so tudi poškodovanje gnezda ptice lastovke na Cankarjevi ulici na Ptuju. Gre za kaznivo dejanje nezakonitega ravnanja z zaščitenimi živalmi in rastlinami, podana pa bo kazenska ovadba na ptujsko državno tožilstvo. 

Prejeli so obvestilo o kurjenju odpadkov v Dražencih. Zbrali so obvestila, sledi predlog drugemu prekrškovnemu organu zaradi kršitve določil ravnanja z odpadki. 

Na Ormoški cesti so obravnavali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče na Ptuju. 

V Novi vasi pri Ptuju so obravnavali kršitev javnega reda in miru. Kršitelju so izdali plačilni nalog. 

V krožišču ob Puhovem mostu na Ptuju so obravnavali voznika, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja in na vozilu imel nameščeno odtujeno registrsko tablico. Odvzeli so mu vozilo, sledi zbiranje obvestil v zvezi z odtujeno tablico.

V nedeljo pa nenavadno vedenja na dogodku

V nedeljo, 13. avgusta, so obravnavali prometno nesrečo z lažjimi poškodbami na Osojnikovi cesti na Ptuju, med voznikom motornega kolesa in kolesarjem. Povzročitelju so izdali plačilni nalog. 

V Hlaponcih so obravnavali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje. 

Na Minoritskem trgu na Ptuju so obravnavali prometno nesrečo z gmotno škodo, zoper povzročiteljico sledi hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku. 

V Slovenji vasi so obravnavali povoženje divjadi. Vozniku so izdali obvestilo o odstopu od ogleda. 

Izven naselja Biš so obravnavali še eno povoženje divjadi. Vozniku so izdali obvestilo o odstopu od ogleda. 

V Lovrencu na Dravskem polju so na prireditvi obravnavali dogodek čudnega obnašanja mladoletne osebe. Oseba je bila hospitalizirana. 

Na Ormoški cesti na Ptuju obravnavali voznika, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, vozilo so mu zasegli, zoper njega pa sledi obdolžilni predlog. 

Starejše novice